Hesabım
    Hollywood Pes Mi Etti?

    BitTorrent'le barış imzalanıyor<br /><br />

    Eğlence sektörü alınan tüm önlemlere, ağırlaşan cezalara rağmen korsan satışların ve internet üzerinden film, müzik ya da oyun kopyalamanın önüne geçemiyor. Variety'nin haberine göre korsanla baş etmek için farklı bir yol izlemeye karar veren Amerikan Film Birliği (MPAA - Motion Pictures Association of America), BitTorrenTorrent'le bir ortaklığa adım atıyor.

    MPAA Başkanı Dan Glickman dün yaptığı açıklamada, internet üzerinden yasadışı film kopyalamada en çok kullanılan program BitTorrent'in yasal hale getirilmesi için çalışmalara başlandığını kamuoyuna duyurdu.

    BitTorrent'in yaratıcısı Bram Cohen ise bu iyi niyetli yaklaşımın çok büyük bir adım olduğunu söyledi. Cohen yapılan çalışmayı ''Uzun dönemde film endüstrisi ile beraber çalışıp, filmlerin internetten yasal olarak indirilmesini sağlamak istiyoruz'' diyerek açıkladı.

    Yasal ve yasadışı olarak film ya da müzik kopyalama yolu olarak BitTorrent'in en popüler paylaşım ağı olarak kullanıldığını belirten MPAA, bu kullanıcı sayısından da faydalanmak istiyor.

    Projeye göre BitTorrent yasadışı içeriğini kaldıracak ve filmlerin yasal satışının yapıldığı sitelere link verecek. Uzun dönemde ise stüdyolar düşük ücretler karşılığında BitTorrent'in film satışı yapmasını sağlayacak.

    Hollywood'un internet korsanlığına karşı yeni adımının nasıl sonuçlanacağını beraber göreceğiz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top