Hesabım
    Kameranın Ardındaki Kadın

    Bilge Olgaç anısına...

    1965'te adımını attığı beyazperdeye, 1994'te veda etmek zorunda kalan Bilge Olgaç anısına çekilen Kameranın Ardındaki Kadın: Bilge Olgaç belgeselinin çekimleri devam ediyor...

    Feza Sınar tarafından hazırlanan belgesel titiz bir arşiv çalışmasıyla hazırlanmış. Olgaç'ın kendi görüntülerinin de yer aldığı yapımda, ünlü yönetmenle defalarca çalışmış Halil Ergün, Füsun Demirel, Berhan Şimşek, Perihan Savaş gibi sanatçıların anılarına da yer verilmiş.

    Bilge Olgaç'ın 65'te Yılmaz Güney'in başrolünde oynadığı Üçünüzü de Mıhların filmiyle başlayan yönetmenlik hayatı, 1975 sonrasından başlayan seks filmleri furyasıyla kesintiye uğramıştı. 1984'de kadar televizyon çalışmaları yapan Olgaç, 1984'e Kaşık Düşmanı ile beyazperdeye geri dönmüştür.

    Hayatı boyunca 37 sinema filmine imza atan ünlü yönetmen, popüler kültürden uzak kalmayı tercih ettiği için yaşamını maddi imkansızlıklar içinde devam ettirmiş, 94'te Bir Yanımız Bahar Bahçe'nin çekimlerine devam ederken evinde çıkan yangın sonucu hayatını kaybetmişti.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top