Hesabım
    Gezici Festival Yola Çıkıyor

    Yarın Ankara'da

    Ankara Sinema Derneği tarafından bu yıl 11.si düzenlenecek olan Avrupa Filmleri Festivali (Gezici Festival) yarın yola çıkıyor. 11-17 Kasım arasında Ankara'daki gösterimler başlayacak olan festival 18-24 Kasım'da Bursa'yı, 25 Kasım-1 Aralık'ta İzmir'i ve 25-27 Kasım'da Kars'ı ziyaret edecek.

    Umuda Yolculuk: Göç ve İnsan Kaçakçılığı, Anarşizm ve Sinema, Tonina Guerra filmlerinin yer alacağı Sinemanın Şairi toplu gösterimi bölümlerinin yanında festival artık geleneksel hale getirdiği Avrupa Avrupa bölümünü bu yıl da unutmamış.

    Umuda Yolculuk bölümünde Xavier Coller'in 1991'de En İyi Yabancı Film dalında Oscar alan Umuda Yolculuk'uğuyla beraber yedi kısa filmin de gösterimi yapılacak. Sinemanın Şairi bölümünde Tonina Guerra'nın senaryolarından çekilen altı film seyirciyle buluşurken, Anarşizm ve Sinema'da anarşiyi ve topluma yansımalarını konu eden filmler gösterilecek.

    Avrupa Avrupa'da ise bizi çoğu 2005 yapımı olan ödüllü filmler bekliyor. Almanya'dan Fred Kelemen'in Krisana / Yitik, Slovakya ve Çek Cumhuriyeti ortak yapımı Martin Sulik'in The City of the Sun / Güneş Kenti, İsviçre'den G.Ziglinski'nin Tout un Hiver Sans Feu / Uzun Soğuk Bir Kış, yine bir Çek yapımı olan Petr Zelenka'nın yönetmenliğini yaptığı Wrong Side Up / Ters Yüz (Sıradan Delilik Öyküleri), Polonya'dan Piotr Trzaskalski'nin Mistrz / Usta, Kosova'dan da Isa Qosja'nın Kukumi adlı filmi, Bulgaristan-Estonya-Almanya ortak yapımı olan Lost and Found / Bir Varmış Bir Yokmuş ve Michael Haneke'nin son filmi Caché / Saklı bu filmlerden bazıları.

    Ankara'da Kızılay Büyülü Fener sinemasındaki gösterimlerle başlayacak olan festival açılışını yarın Sergey Eisenstein'ın başyapıtı Potemkin Zırhlısı'yla yapacak. Ertem Eğilmez'in 1975 yapımı Hababam Sınıfı'nın da seyirciler için tatlı bir sürpriz olacağı festivalde çocuk filmlerinin de unutulmadığını anımsatalım.

    Sanem Türk

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top