Hesabım
    Filmmor'da Neler Oluyor?

    Filmmor'da görev alan 14 kadın yazılı bir metinle Filmmor'dan ayrıldıklarını duyurdu. Ardından festival yönetiminden başka bir yazılı açıklama geldi...

    Filmmor Kooperatifi'nde görev alan 14 kadın, aynı zamanda Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali'nin de düzenleyicisi olan Filmmor'un artık feminist yöntemlerle işlemediğini ve tam tersine emek sömürüsü yaptığını belirterek yayınladıkları bir yazıyla kooperatiften ayrıldıklarını duyurdu. Birlikte kaleme aldıkları bu yazıda feminist bir oluşumda feminizmin artık varolmadığını ve "Yüzyıllara yayılan feminist birikime yaslanarak tarif edebildiğimiz, peşine düştüğümüz “birlikte düşleme, eyleme, üretme” ihtiyacımızı Filmmor’da karşılayamadık." diyerek Filmmor ile ilişkilerini kesin olarak kestiklerini belirttiler. Emektar bu 14 kadının yayınladıkları yazının tamamını burada bulabilirsiniz.

    Yayınlanan bu yazıya Filmmor cephesinden de bir cevap geldi. Cevabın tam metnini aşağıda okuyabilirsiniz.

    "Kamuoyuna,

    Dün bir çok e-posta grubu ile paylaşılan ve medyaya taşınan filmmor’dan ayrılanların beyanları ile ilgili bu açıklamayı sizlerle paylaşmak zorunda kaldığımız için üzgünüz. Yaşadığımız ve yaşattığımız hayal kırıklıkları için de üzgünüz.

    Yapamadıklarımızın hayal kırıklığını taşıdığımız tüm kadınlarla üzüntümüzü ve başka bir dünya için başka bir ilişki, başka bir dil, başka bir örgütlenme umudumuzu koruduğumuzu ve bu yoldaki çabamızı sürdüreceğimizi paylaşmak istiyoruz. Ancak görünen o ki, karşı olduğumuz her şeyle mücadele ederken aynı zamanda ve daha yoğun bir enerjiyle kendimizdeki yansımalarla, kırgınlıklarla ve kalan alışkanlıklarla mücadele etmeli ve muhakkak daha önce deneyimlemediğimiz, öğrenemediğimiz başka bir ilişki, işleyiş, hukuk ve kurumsallaşma modeli geliştirebilmeliyiz.

    2015 Şubat ayında bambaşka saiklerle ayrılan üç arkadaşımızla karşılıklı eleştiri, özeleştiri ve diyalog mekanizmaları kuramamanın, öfke ve kırgınlığın belirlediği ve bu öfke ve kırgınlıkla örgütlenen bir süreç yaşanmasının ve bu sonucunda da bu beyanla karşılaştığımız sürecin tüm sorumluluğunu üstlenerek, bu hayal kırıklıklarını gidermenin yollarını hep birlikte aramaya ihtiyaç duyuyoruz. 

    - Hissedilen ve öfke yaratan tüm eleştirileri tartışmasız kabul ediyor; bunları gidermenin, tekrarlamamanın, bunlarla yüzleşmenin, hâlleşmenin yollarını birlikte bulmak üzere muhataplarıyla bir iç diyalog süreci başlatmaya çağıyoruz.

    - Eleştiriyi aşan kabul edilemez suçlama ve ithamlara dair ise beyanı esas alarak aksini ispatlama yükümlülüğümüzü yerine getirmek üzere, tarih ve yeri sizlerle de paylaşacağımız, tüm kadın kamuoyuna açık bir hesap verme mekanizması örgütlemeye başlıyoruz.

    Bu buluşmada, başka bir pratik inşa edebilme umut ve çabasında bizlerle olmanız dileğiyle...

    Herkese sevgilerimizle."

    facebook Tweet
    Öneriler
    Back to Top