Hesabım
    Yıldızlararası Haritası

    Geçtiğimiz günlerde vizyona giren Yıldızlararası filminin akılları kurcalayan konusuna, grafik tasarımcı Doğan Can Gündoğdu hazırladığı infografikle açıklık getirmiş.

    Christopher Nolan'ın, özellikle bilimkurgu sevenlerin heyecanla beklediği son filmi Yıldızlararası, geçtiğimiz günlerde tüm dünyayla aynı anda ülkemizde de vizyona girdi. Matthew McConaugheyAnne Hathaway, Michael Caine ve John Lithgow gibi ünlü yıldızların yer aldığı film karmaşık konusuyla izleyenlerin akıllarında bir sürü soru işareti bıraktı.

    Kimine göre şaheser olan film, kimilerine göre vasat olarak tanımlansa da, tüm dünyada ilk günlerden gişede yakaladığı başarıyla uzun bir süre daha adından bahsettirecek gibi görünüyor. Fizikçi Kip S. Thorne'nun evrendeki 'Solucan Delikleri' teorisinden ilham alınarak beyazperdeye aktarılan yapımla ilgili Grafik Tasarımcı Doğan Can Gündoğdu soru işaretlerine cevap bulacak bir infografik hazırlamış. Gündoğdu'nun hazırladığı grafikte, uzayın derinliklerinde ve hatta boyutlar arası yolculuğa çıkan kaşif ekibinin nerelere gittiği ve zaman-mekan kavramlarının en azından film üzerinde nasıl işlendiğini görebilirsiniz. Filmi izlemeyenler için, infografiğin spoiler olacağını hatırlatmakta fayda var!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top