Hesabım
    Ghobadi Oscar Yolcusu

    Batin Ghobadi’nin Mardan filmi yabancı film Oscar'ına aday adayı seçildi.

    39. Toronto Uluslararası Film Festivalinin ‘Discovery’ bölümünde galasını yapan Batin Ghobadi’nin Mardan filmi Yabancı Dildeki En İyi Film dalında Oscar aday adayı seçildi. Başarılı bir gösterimin ardından, 'Mardan', Irak Kültür Bakanlığı Kültür Komitesi ve bizzat Kültür Bakanı'nın oylarıyla ülkenin bu sene Oscar ödüllerinde temsilcisi olarak seçildi.

    ‘Mardan’ insanlık hakkında derin ve anlamlı bir film. Hayatı boyunca suçluluk duygusu taşıyan bir Kürt peşmergenin izini sürüyor. Irak Kürt bölgesinin yaban doğasında ve dağlarında kayıp bir adamı ararken travmatik bir çocukluk anısı ile yüzleşiyor. 'Mardan', Batin Ghobadi’nin ilk uzun metrajlı filmi olsa da Batin Ghobadi kendisini sinema dünyasında ispat etmiş bir yönetmen olarak göze çarpıyor. En son kısa filmi ‘Rüzgara Sor’ 2010’da Berlinale Film Festival’inde Crystal Bear ödülüne layık görüldü ve diğer film festivallerinden de ödüller aldı. Öteki kısa filmleri ‘Elbette Bugün’ (2002), ‘Hücre Hapsi Tutuklusu’ (2003) ve ‘Kırılmış Asker’ (2004) ile de birçok ödül kazandı.

    Filmde ayrıca; geçtiğimiz günlerde Saraybosna Film Festivali'nde en iyi erkek oyuncu ödülünü kazanan Kürt kökenli oyuncu Feyyaz Duman da yer aldı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top