32. İstanbul Film Festivali kapsamında 5-12 Nisan tarihleri arasında, bu yıl sekizincisi düzenlenecek olan Köprüde Buluşmalar’ın programı açıklandı. Efes sponsorluğunda gerçekleştiren Köprüde Buluşmalar, Türkiye’den yeni film projelerinin ve filmlerin yönetmen, yapımcı ve senaristleri ve uluslararası sinemacıları buluşturmayı hedefliyor.
Tüm seminerlere katılım ücreti toplam 75 TL’dir. Festival kartı sahipleri seminerlere ücretsiz girebilir. ▪ Katılımlar için Akbank Sanat festival merkezi, konuk ağırlama bölümünde ön kayıt yapılması gereklidir.
Program ise şu şekilde:
05 NİSAN CUMA
14:00 – 15:30
“Proje Geliştirme Aşaması” Hakkında Ne Biliyoruz?
Sinema öğrencilerine yönelik, yapımcı Enis Köstepen (Bulut Film) moderatörlüğündeki panelde film yapımında çekim öncesi hazırlık ve proje geliştirme aşaması konusunda Tobias Pausinger ve Gabriele Brunnenmeyer deneyimlerini paylaşacaklar.
*Panel sinema öğrencilerine ücretsizdir.
Akbank Sanat, 2. kat
08 NİSAN PAZARTESİ
11:00 - 12:30
VoD Ve Yeni Dağıtım İle Tanıtım Yöntemleri
Dijital dağıtım ve yeni medya sektörünün önde gelen kurumlarından Under the Milky Way’in kurucularından Pierre-Alexander Labelle, dijital pazarlama yöntemlerinden ve yeni sosyal medya yönetim yazılımı Waveback’ten söz ederken aynı zamanda farklı online dağıtım yöntemlerini karşılaştırarak değerlendirecek.
Akbank Sanat, 2. kat
08 NİSAN PAZARTESİ
13:30 - 15:00
GÜRCİSTAN - TÜRKİYE SİNEMASI BULUŞMASI
Son yıllarda uluslararası festivallerde Gürcistan filmleri büyük ilgi görmekte. İlk Türkiye – Gürcistan ortak yapımı ‘Rüzgarın Hatıraları’ filminin yapımcı ve yönetmeni Özcan Alper(Nar Film), yapımcısı Vladimer Katcharava (20 Steps Productions); Gürcistan Film Merkezi yöneticilerinden Salome Sepashvili ve Gürcistan Eurimages temsilcisi Tamara Tatishvili ile T.C. Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Mesut Cem Erkul’un konuk olacağı ve yapımcı Gülen Güler’in moderatörlük yapacağı panelde film fonları ve film yapım şartları değerlendirilecek.
Akbank Sanat, 2. kat
08 NİSAN PAZARTESİ
15:00 - 16:30
Fransa’da Film Sektörü ve Yapımlara Destek
Fransa’da kültürel muafiyet kapsamında destek sistemi nasıl çalışıyor ?
CNC (Fransa Ulusal Sinema Merkezi) Başkanı Éric Garandeau sinema öğrencilerine Fransa film sektörü ve yapımlara destek konusu ile Dünya Sinema Fonu (Aide aux Cinemas du Monde) hakkında bilgi verecek.
*Panel sinema öğrencilerine ücretsizdir.
* 14:00’te İKSV önünden servis kalkacaktır.
İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü, Enerji Müzesi Seminer Salonu
09 NİSAN SALI
10:30 - 12:00
Polonya Film Sektörü ile Tanışalım
Önümüzdeki yıl Türkiye ile diplomatik ilişkilerinin 600. yılını kutlayacak olan Polonya ile ileride gerçekleşecek ortak yapımların da ilk adımı olacak, Polonya Film Merkezi ile Adam Mickiewicz Enstitüsü işbirliği ile Bir Film’in yöneticisi Ersan Çongar’ın moderatörlüğünde gerçekleşecek panelde, Polonya Film Merkezi temsilcisi Maria Letowska, Adam Mickiewicz Enstitüsü temsilcileri Kamila Kowalska ve Tomasz Janowski, Lodz Sinema Okulu temsilcisi Marcin Malatyński , Wajda Okulu temsilcileri Joanna Solecka ve Agnieszka Marczewska ile T.C. Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Mesut Cem Erkul yer alacaklar.
Akbank Sanat, 2. kat
09 NİSAN SALI
13:30-15:00
Bütçesiz Film Yapmak Mümkün Mü?
Berlin Film Festivali’nde Jüri Büyük Ödülü ve En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü alan ve Sinemada İnsan Hakları Yarışması bölümünde gösterilecek, yapımı oldukça küçük bir bütçe ile gerçekleştirilen Bir Hurdacının Hayatı filminin yönetmeni ve aynı zamanda yapımcılarından biri olan Danis Tanovic ile yapımcıları Cedomir Kolar (A.S.A.P) ve Amra Baksic Camo (Scca/pro. ba), filmin merak edilen yapım süreci hakkında Tobias Pausinger moderatörlüğünde konuşacaklar.
Salon IKSV
09 NİSAN SALI
15:30 – 17:00
Sinemada Edebiyat Uyarlamaları Üzerine Sinema Dersi
Türkiye sinemasında örneklerini son yıllarda görmeye başladığımız edebiyat uyarlamaları konusuyla ilgilenen yapımcı, yönetmen ve senaristlere yönelik bu sinema dersi, Torino Film Lab kapsamında geçen sene başlayan Uyarlama Atölyesi’nin kurucularından Isabelle Fauvel’in katılımı ile düzenleniyor. Isabelle Fauvel, Torino Film Lab atölyesi hakkında kısa bilgi verecek ve sinemada edebiyat uyarlamalarının aşamaları konusundaki “12 önemli noktayı” da paylaşacak. 2011 Berlin Film Festivali yarışma bölümünde prömiyerini yapan, Barış Bıçakçı’nın hikayesinden sinemaya adapte edilen Seyfi Teoman’ın ‘Bizim Büyük Çaresizliğimiz’ filminin yapımcısı Nadir Öperli adaptasyon ve yapım sürecinden bahsedecek.
Akbank Sanat, 2. kat
11 NİSAN PERŞEMBE
14:00- 16:00
Ortak Yapımlarda Yaşanan Post- Prodüksiyon Sorunlarına Çözüm Önerileri
Kim demiş post-prodüksiyon sıkıntı, teknik sorun ve aşırı masraftan ibarettir diye? Birçok yapımcının aşina olduğu ortak yapımlarda post-prodüksiyon aşamasında yaşanan sorunlara çözüm önerileri bu konuda atölyeler düzenleyen ep2c’nin kurucularından yapımcı Sébastien Delloye (Entre Chien et loup) ve İsrail Film Fonu yöneticisi ve yapımcı Katriel Schory tarafından sinemacılar ile paylaşılacak.
Akbank Sanat, 2. kat
11 NİSAN PERŞEMBE
16:00- 17:30
Ermenistan–Türkiye Sinema Platformu ile Ortak Yapımlarda Deneyimler
Fransız Kültür Merkezi’nin desteği ile düzenlenen panelde , Türkiye’den Anadolu Kültür, Ermenistan’dan Altın Kayısı Film Festivali girişimiyle kurulan platform, altı yıllık deneyimini paylaşıyor. Platformun desteklediği, ‘Komşular’ filminin yönetmeni Gor Baghdasaryan ve İstanbul Film Festivali 2013 yılı Ulusal Yarışma filmlerinden ‘Saroyan Ülkesi’nin yönetmeni Lusin Dink, Altın Kayısı Film Festivali Direktörü Harutyun Khachatryan, platform danışmanı Melek Ulagay ve platform direktörleri Çiğdem Mater ile Susanna Harutyunyan yer alacak.
Fransız Kültür Merkezi