İzlediğiniz filmlere farklı bir gözle bakmak, kaçırdığınız ya da fark etmediğiniz karelerden yeni anlamlar çıkarmak ve yönetmenin dilini keşfetmek ister miydiniz? Sinemaya olan bakış açınızı değiştirecek Bir Film Nasıl Okunur? isimli atölye çalışmasının amaçları katılımcılara arasında sinemanın temel konseptlerini tanıtıp çağdaş film gramerini kavramaya dair pratik geliştirmek.
10 hafta sürecek olan atölyede birbirinden farklı filmler üzerinden kamera, ışık, kurgu, ses, oyunculuk gibi sinemasal anlatım öğeleri ayrı ayrı ve nihayetinde bir bütün olarak incelenecek. Klasiklerden çağdaş örneklere filmler masaya yatırılıp kodları çözülecek.
Sıradan gibi duran bir görüntünün, farklı bir kamera açısının ya da bir oyuncu mimiğinin hangi anlamlara gelebileceğini, film analizinin basamaklarını ve sinemanın anlam perdesini nasıl aralayacağınızı gösterecek olan atölyede Alfred Hitchcock’tan Martin Scorsese’ye, Krzysztof Kieslowski’den Christopher Nolan’a, Michael Haneke’den Peter Jackson’a, Francis Ford Coppola’dan Jane Campion’a, Mike Nichols’tan David Lynch’e kadar birçok yönetmenin filmi bu yolculukta uğranacak duraklardan sadece bazıları. Analiz edilecek filmler arasında ise Vertigo, Mulholland Çıkmazı (Mulholland Dr.), Taksi Şoförü (Taxi Driver), 12 Maymun (12 Monkeys), Piyano (The Piano), Akıl Defteri (Memento) gibi klasikler yer alıyor.
Kayıt ve Bilgi İçin: info@kargart.org adresine ileti gönderiniz
Başlangıç Tarihi: 25 Kasım Pazar
Her Pazar - Saat: 19:00 - 22:00 // Süre: 10 hafta // Ücret: 10 haftalık ücret 400 TL.
facebook : https://www.facebook.com/events/423470531034794/
web : http://www.kargart.org/tr/etkinlikler/bir-film-nasil-okunur-egitmen-alkan-avcioglu-kargart-atolye