30 Kasım'da başlayacak olan 18. Gezici Festival, iki uzun metraj ve iki kısa belgeselden oluşan Üretim Hatası bölümünde otoriteyi, iş hayatını, Batı uygarlığının 21. yüzyılda geldiği noktayı sorgulayacak. Festival kapsamında yayınlanacak olan Devrim yahut Vasat: Üretim, Deneyim ve Teknoloji kitabı ise teknolojinin toplumsal deneyime ve yaratıcı endüstrilere olan etkisini inceleyecek.
Bu bölümde seyirci ile buluşacak filmler arasında Carmen Losmann'ın ilk uzun metrajlı yönetmenlik denemesi Öğün, Çalış, Güven bulunuyor. Batı toplumunun Orwell’in hayal ettiği karanlık bir geleceğe nasıl ilerlediğini gözler önüne seren yapımda, çalışanın birer veriye dönüştüğü karanlık bir dünya tablosu çiziliyor. Rus yönetmen Andrey Gryazev ise otoritenin işlevsizliğini sorguladığı Yarın isimli belgeselinde politik performans yapan ve ünleri dünyaya yayılan sanat grubu Voina’nın düzen karşıtı eylemlerini ve eylemlerinin arkasındaki hayatlarını anlatıyor.
Uzun metraj belgesellerin öncesinde gösterilecek kısa filmler arasında ise 21. yüzyılda insanların hâlâ ağır fiziksel işlerde kullanılıyor olmasını Bangladeş’teki işçilere bakarak anlatan Makine Adam, 31 Aralık gecesi havai fişek gösterilerinin arasında bir grup ekolojistin Avrupa’nın en büyük çelik fabrikalarından birini nasıl havaya uçurduğunu gösteren Havai Fişekler bulunuyor.
Gezici Kitaplık'ın bu yılki kitabı ise, editörlüğünü Tül Akbal Süalp ve Burçe Çelik’in üstlendikleri Devrim yahut Vasat: Üretim, Deneyim ve Teknoloji olacak. Aralık ayından itibaren raflardaki yerini alacak olan eser, yeni diye adlandırılan teknoloji ne kadar yenidir? Teknoloji ve toplumsal deneyim arasındaki ilişki nedir? Sinema, medya, edebiyat, müzik gibi yaratıcı endüstrilerde tekniğin ve teknolojinin rolü nedir? gibi sorulara farklı isimlerin katkılarıyla cevaplar arayacak.