Türk Filmleri Mannheim ve Amsterdam'a Konuk Oluyor

İstanbul Modern Sinema yurtdışına açılıyor...

İstanbul Modern Sinema, Hollanda ve Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 400. yılı kutlamaları kapsamında EYE Film Enstitüsü işbirliğiyle Amsterdam’a konuk oluyor. Turkish Beat isimli programın küratörlüğünü İstanbul Modern Sinema’nın yöneticisi Müge Turan yaparken, seçkide uzun metrajlı filmler, kısa filmler ve video sanatından örnekler yer alacak. Aynı kapsamda diğer bir program ise Bermuda Shorts Uluslararası Kısa Film Festivali’nde İstanbul Modern ve Beyoğlu Belediyesi işbirliğiyle Bermuda Shorts bölümünde üç kısa film ülkemizi temsil edecek.

20-26 Eylül tarihleri Turkish Beat başlığı altında 9 uzun metrajlı filmin yanı sıra Stateless başlığı altında da 10 kısa film ve The Headless Women isimli seçki sinemaseverlerle buluşacak.

Seyfi Teoman imzalı Açılışı Bizim Büyük Çaresizliğimiz ile 20 Eylül'de açılacak olan Turkish Beat, Pathé Tuchinski’de gerçekleşecek. Ayrıca gösterim kapsamında Türkiye sinemasının masaya yatırılacağı bir panel de düzenlenecek. Bu karşılılıklı işbirliği Ekim ayında EYE Film Enstitüsü'nün seçeceği filmlerin İstanbul Modern Sinema’da gösterilmesiyle devam edecek.

Seçkideki uzun metrajlı filmler şöyle:

Bizim Büyük Çaresizliğimiz

Tatil Kitabı

Babamın Sesi

Can

Geriye Kalan

Press

Tepenin Ardı

Unutma Beni İstanbul

Vücut

Detaylı program

facebook Tweet