Altın Portakal Film Festivali'nin Akdeniz Üniversitesi ile ortaklaşa düzenlediği Halkın Portakalı etkinliğinden sonra şimdi sırada "Antalya Belgeselleri" bulunuyor. Akdeniz Üniversite'sinden genç sinemacıların çektiği Antalya belgeselleri 49. Altın Portakal Film Festivali'nde izleyici ile buluşacak.
6 - 12 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek olan festival kapsamında gösterilecek belgeseller şöyle:
Yönetmenliğini Abdullah Özkan'ın yaptığı futbol ve Antalyaspor aşkını anlatan "Bize Her Yer Deplasman"; E. Onur Karataş'ın yönettiği tiyatro yapan köylüleri anlatan "Fırnaz'ın Meddahları"; balıkçılara bakış atan Suat Erdöl imzalı "Akdeniz'in Çocukları"; Dur Dağı'ndaki tahribatı ve farklı din, dil ve etnik kimlikten gelen insanların barış içinde yaşamalarını anlatan Ümit Gönen ve Efkan Kaya'nın ortaklığında çekilen "Dur"; İdris Şener ve Ali Kıl'ın yönettiği Antalyalı Romanların yaşamlarına bakış atan "Dokuz Sekiz"; Sıla Özsoy'un yönettiği ve mevsimlik işçiler sorununa parmak basan "Hâl - Karanlığın Meyvesi"; Sıla Özsoy'un yönettiği ve kesme çiçek üretim işçilerini anlatan "Karanfil"; Ali Kıl'ın yönettiği ve Şeyma Candan'ın yıkılmış Kaleiçi evlerini canlandırışını anlatan "Rölyef"; Emine Uçar İlbuğa ve Ramazan Taşer'in yönettiği ve Eski Sovyetler Birliği ülkelerinden Antalya'ya göç eden kadınların yaşamlarına ve yaşadıkları sorunlara odaklanan "Uluslararası Aşklar, Uluslararası Hayatlar"; Onur Altan'ın yönettiği ve ülkemizde gerçekleştirilen ilk yüz naklini merkezine alan "Uğur"; Muhammet Beyazdağ ve Orhan Konyalı'nın yönettiği ve otizmi ve otistik çocukları konu alan "Tanrının Genleri".
Seçki hakkında konuşan Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof Dr. Bilal Arık kendilerine bu fırsatı tanıyan festival yönetimine teşekkür etti ve Antalya'yı belgesellerle anlatmaktan onur duyduklarını belirtti. Arık, Antalya için üretilen bu eserlerin böylesi büyük bir organizasyonda seyirci karşısına çıkacak olmasının umut verici bir gelişme olduğunu da sözlerine ekledi.