Kemal Sunal'ın ailesinin başlattığı mahkeme sürecinin ardından yargıtay, Türk sinemasında devrim yaratabilecek bir karara imza atarak, sanatçıların 1995 öncesi yapımı gerçekleştirilen sinema eserleri üzerinde telif hakları bulunduğu kararını verdi.
Avukat Dr. Cahit Suluk yaptığı açıklamada, bundan böyle Sunal ailesinin ve tüm Yeşilçam oyuncularının, oynadıkları ve televizyonda gösterilen filmlerinden telif ücreti alabileceklerini belirtti.
Buna göre, artık sanatçının izni olmaksızın eser sahibi konumundaki yapımcı firmalar bu eserleri internete koyamayacak, televizyona satamayacak; CD, DVD ve diğer taşıyıcı materyallerle çoğaltamayacak. Ayrıca bu yapımcı firmalar sadece filmin başrol oyuncusundan değil, filmde rol alanların tamamından izin almak zorunda bulunacak. Aksi halde yapımcı ya da ondan hakları devralan kişiler hakkında savcılık şikâyetinin ardından hem hapis hem de maddi para cezaları gündeme gelecek.
1951 tarihinden bugüne 6 kez değişen 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu (FSEK) şimdi 7. kez tekrar hazırlanıyor. Daha önce filmden sadece yapımcıları sorumluyken artık filme emek veren tüm icracılar filmin telif hakkına sahip olmuş oluyor. Avukat Dr. Cahit Suluk "İstanbul 1. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi, 2010 yılında verdiği kararda icracı sanatçıların, 1995 öncesi yapımı gerçekleştirilen sinema eserleri üzerinde telif hakları olduğu kararını verdi. Yargıtay da bu kararı yeni onadı.” derken şöyle devam etti, "Yargıtay’ın Kemal Sunal Kararı, büyük bir tartışma başlatacağı gibi, tartışmaya da açık bir karardır.”