Hesabım
    Malatya'yı Sinema Kuşattı!

    2. Malatya Uluslararası Film Festivali haftasonuna hızlı girdi...

    Cuma akşamki açılış gecesiyle başlayan festival dün 3 ayrı merkezde, 20 uzun film ve 14 kısa filmin gösteriminin yanı sıra 2ayrı sinema atölyesine, fikir ve telif hakları sempozyumuna, Hülya Koçyiğit ve Ediz Hun ile Türk Sineması söyleşisine ev sahipliği yaptı.

    Festival bünyesinde Türkiye’de ilk kez Fikir ve Sanat Eserleri Hukuku Açısından Sinema Eserleri ile ilgili uluslararası bir sempozyum gerçekleştirildi. Remark Hill Otel’de gerçekleştirilen sempozyuma Festival Onursal Başkanı ve Malatya Valisi Doç. Dr. Ulvi Saran, adalet kurumunun önde gelen isimleri, üniversitelerden öğretim üyeleri ve yabancı sinemacılar katıldı. Oldukça verimli geçtiği belirtilen sempozyumun ardından konuyla ilgili yasal düzenlemelerin önemine dikkat çekildi.

    Malatya Kongre ve Kültür Merkezi Kemal Sunal salonunda düzenlenen ve Hülya Koçyiğit ile Ediz Hun'un katıldığı söyleşide Malatyalılar ile Türk sinemasının geçmişi ve bugünü üzerine ünlü oyuncularla sohbet etme şansı yakaladı. Söyleşiye dün vefat eden yönetmen Ömer Lütfi Akad'ı anarak başlayan oyuncuların ne kadar üzgün oldukları da gözlerden kaçmadı. Söyleşinin moderatörlüğünü ise “Son Romantik: Ediz Hun” ve “Beyaz Kuğu: Hülya Koçyiğit” kitaplarının yazarı Alican Sekmeç üstlendi.

    Ayrıca cumartesi günü festival kapsamında Yeşil Sineması ve Malatya Park Avşar Sinemaları’nda Unutma Beni İstanbulParmak/ The Finger, 7. Aşama/Phase 7 ve Yılan (Mar) filmlerinin de galaları yapıldı. Ulusal uzun film yarışmasında yarışacak olan Unutma Beni İstanbul ve Mar filmlerinin gösterimlerinden sonra filmlerin yönetmen, yapımcı ve oyuncuları ile söyleşiler gerçekleştirildi.

    Thomas Balkenhol ile Belgesel Filmde Kurgu Atölyesi’nde ise Balkenhol'un kurgusunu gerçekleştirdiği Sırtlarındaki Hayat, İki Dil Bir Bavul ve Sabahattin Ali belgesellerinden örnekler katılımcılarla paylaşıldı. Sunumda farklı belgesel stilleri üzerinden kurgular değerlendirildi.

    Martina Priessner ve Tuncay Kulaoğlu’nun birlikte hazırladıkları “Türk Alman göçünün Sinema Sanatındaki Durakları” video sunumunda ise Priessner; 1979 tarihli Şerif Gören filmi Almanya Acı Vatan'dan yeni kuşak Türk Alman sinemacılardan Ayşe Polat’ın 1993 tarihli  “Beyhan’ın Şenliği” filmine; 1960’lardan itibaren Türk sinemasından örneklerle “yabancılık” ve “göç” gibi olguları “vatanı terk”, “yol”, “gurbete varış” ve “geri dönüş” gibi konu başlıklarında inceledi.

    20 Kasım Pazar Detaylı Film Gösterim Programı

    Yeşil Sineması 2

    12:00 Gelecek (The Future)

    14:30 Yurtdışı Turnesi/Tour Abroad

    17:00 Artist (The Artist)

    20:30 Adalbert'in Rüyası

    Malatya Park Avşar 3

    12:15 Lizbon Hikayesi (Lisbon Story)

    14:45 6. Kattaki Kadınlar

    17:15 Camii

    20:45 Tehlikeli İlişki (A Dangerous Method)

    Yeşil Sineması 3

    12:15 Güz Sancısı

    14:45 Bir Ayrılık (Jodaeiye Nader az Simin)BİR AYRILIK

    17:15 Yağmuru Bile (También la lluvia)

    20:45 Kevin Hakkında Konuşmalıyız (We Need to Talk About Kevin)

    Malatya Park Avşar 2

    10:00 Rio

    12:00 Kar Beyaz

    14:30 Le Havre / Umut Limanı

    17:00 Gelecek Uzun Sürer

    20:30 Zamanın Akışında

    Malatya Kkm - Kemal Sunal Salonu

    10:00 Hırsız Kedi Paris'te

    13:00 Gurbet Elde Elli Yıl Kısa Film Seçkisi

    14:30 Dostluğu Hatırlamak 1 Ve 2. Bölüm

    17:00 Yedek Memleket

    20:30 Geri Dönmeyi Unuttuk & Misafir İşçi Babam

    Malatya KKM - Fahri Kayahan Salonu

    13:00 Bora Gökşingöl İle Kurmaca Filmde Kurgu Atölyesi

    20:30Tutku (La Passione)

    Malatya Park Avşar 1

    10:00 Pina

    facebook Tweet
    Öneriler
    Back to Top