Hesabım
    'Mahşer' (The Stand) Ben Affleck'e mi Emanet?

    Stephen King'in ünlü romanı yeni yönetmenini arıyor...

    Önce George A. Romero, sonra Jonathan Demme ve son olarak David Yates... Bu saydığımız üç yönetmen de, Stephen King'in Mahşer (The Stand) romanını sinemaya uyarlamak için çalışmalara başlamış ama bir şekilde projede mutlu sonu görememişti. Yönetmen arayışına ara vermeden devam eden projenin sahibi Warner Bros., şimdi gözünü Ben Affleck'e yöneltti.

    Gizli bir askeri laboratuardan yayılan ve tüm gezegenin nüfusunu yok etmeyi amaçlayan ölümcül virüs salgınından kurtulmayı başaran bir avuç insanın hayatta kalabilen diğerlerini bulmak için çıktıkları ümitsiz ve tehlikeli yolculuğu anlatan romanın tüm zamanların en uzun kitapları (orijinali 1141, tekrar elden geçirilmiş versiyonu 823 sayfa) arasında yer aldığını söylersek, projenin neden bu kadar çok yönetmen değiştirdiği de az çok anlaşılmış olur herhalde.

    Daha önce Mick Garris yönetmenliğinde 6 saatlik bir televizyon dizisine de uyarlanan Mahşer, yazarı King'e göre tek bir filme sığdırılamayacak denli kapsamlı. Böylesi kapsamlı bir projenin de üçüncü yönetmenlik denemesini yeni bitiren Affleck'e emanet edilecek olması, şimdiden pek çok tartışmayı da beraberinde getirdi. Affleck'in bu destansı hikâyeyi sırtlayacak doğru isim olmadığını söyleyenler bir tarafta, son iki filmiyle usta işi filmler ortaya çıkaran yönetmenin bu projenin altından da rahatça kalkacağını söyleyenler diğer tarafta. Fakat ortada kesin olan bir şey var ki, o da henüz resmi imzaların atılmadığı...

    Kara Kule'den sonra King'in sinema uyarlaması merakla beklenen Mahşer'i sizce kime emanet edilmeli?

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top