Hesabım
    'Çin Filmleri Haftası' Başladı!

    Çin Sinemasının seçkin örnekleri İstanbul ve Ankaralı sinemaseverlerin beğenisine sunuluyor...<br />

    "Türkiye'de Çin'i Yaşayın" etkinlikleri kapsamında, FİYAB Film Yapımcıları Meslek Birliği tarafından T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle 29 Kasım - 4 Aralık 2010 tarihleri arasında Ankara ve İstanbul'da 'Çin Filmleri Haftası' adı altında film gösterimleri ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek. Etkinlik kapsamında Çin Sinema Dünyasından alanında uzman önemli isimler Türkiye'ye gelecek. Etkinlik boyunca Ankara Panora AVM ve İstanbul GMALL' da ki sinemalarda gösterimi yapılacak Çin Sinemasının seçkin örneklerinden 7 film, tamamen Türkçe altyazılı ve ücretsiz olacaktır.

    29 Kasım - 4 Aralık 2010 tarihleri arasında Çin Sinemasının seçkin örneklerinden birçok film İstanbul ve Ankaralı sinemaseverlerin beğenisine sunulacaktır.

    Filmler, 29 Kasım - 1 Aralık 2010 tarihleri arasında Ankara Panora Alışveriş Merkezi Cinebonus, 2 - 4 Aralık 2010 tarihleri arasında İstanbu G-Mall Cinebonus Sinemaları'nda ücretsiz ve Türkçe altyazılı olarak izlenebilecek.

    Hafta boyunca Ankara ve İstanbul'da; "Jinsha Rüyası", "Mesajlar", Çin'in en büyük opera yıldızı Mei Lanfang'ın otobiyografisi "Mei Lanfang", "Okula Yürümek", Çinli filozof Konfüçyüs'ün yaşam öyküsü "Konfüçyüs", Çin tarihini, aksiyon ve dramı bir arada bulabileceğiniz "Fedailer ve Suikastçiler" ve "Git Lala Git" adlı filmler gösterilecek.

    Beyazperde olarak, bu sene Oscarlarda animasyon kategorisinde aday adayı olan Çin'in ilk 3D animasyonu "Jinsha Rüyası", Altın Aslan adayı "Mei Lanfang" ve dünya festivallerinden ödüllerle dönen "Okula Yürümek" filmlerini şiddetle tavsiye ediyoruz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top