Hesabım
    Paul Giamatti ve Tom Hanks'ten Soğuk Savaş Draması

    'John Adams'ı yapan ekibin yeni projesi tartışmalı lider Kruşçev'in ABD ziyareti...

    Hollywood'un yetenekli aktörlerinden, bağımsız filmlerin vazgeçilmezi Paul Giamatti, HBO'nun 'K Blows Top' isimli yeni projesinde eski Sovyet lider Nikita Kruşçev'i canlandıracak.

    2008 yılında HBO yapımı 'John Adams'la Emmy'de En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü kazanan Giamatti, yeni projesinde de yine aynı ekiple çalışacak. Yapımcılığını 'John Adams'ın da yapımcısı olan Tom Hanks'in yapacağı film, Amerika'yı ziyaret eden ilk Sovyet Başbakanı olan Kruşçev'in 1959 yılında, Soğuk Savaşın en yoğun olduğu dönemde ABD'de geçirdiği 13 günü anlatacak.

    1959 yılında, Doğu Avrupa ve Batı Almanya'daki gerginlikleri dindirmek için gittiği ABD'de Disneyland'i ziyaret etmek isteyen Kruşçev, yetkililerin 'can güvenliğinizi garanti edemeyiz' cevabıyla ülkenin en istenmeyen turisti ilan edilir. İsmini, bu olay üzerine New York Daily News gazetesinin attığı manşetten alan filmin, böyle ilginç olaylarla dolu olan yakın geçmişimize dair pek çok olayı aydınlatacağı sanılıyor.

    Senaryosu Peter Carlson'ın aynı isimli kitabından Paul Bernbaum (Next) tarafından uyarlanacak filmle ilgili kesin bilgiler şimdilik bu kadar. Fakat 'John Adams'ı beğenmiş, Giamatti'ye de hasta olanlar için heyecan verici bu projenin haberlerini vermeye devam edeceğiz...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top