Bilim ve sanatın kesiştiği noktada belgeselin ortaya çıktığını söyleyen değerli belgesel yönetmeni Suha Arın, "Safranbolu'da Zaman", "Urartu'nun İki Mevsimi", "Dünya Durdukça-Mimar Sinan", "Tahtacı Fatma", "Kapalıçarşı'da Kırk Bin Adım", "Dolmabahçe ve Atatürk", "Kula'da Üç Gün", "Camın Teri", "Fırat Göl Olurken" ve "Eski Evler Eski Ustalar"ın da aralarında bulunduğu eserleriyle ülkemizin yurtdışında tanıtımına önemli katkılarda bulunmuş bir sanatçı.
Suha Arın aynı zamanda sayısız öğrencinin gönlünde taht etmiş, eşi bulunmaz bir öğretmen.
Kendisini 1 Şubat 2004 tarihinde kaybettik.
Ölümünün altıncı yıldönümünde, Akatlar Kültür Merkezi'nde Beşiktaş Belediyesi ve Faruk Şüyün tarafından hazırlanan gecede, usta, hem neşeyle hem hüzünle anıldı. Suha Arın'ın kardeşi Reha Arın'ın moderatörlüğünde gerçekleşen gece, kendisiyle ilgili çekilmiş olan Bir Türkiye Sevdalısı: Suha Arın adlı belgeselden gösterilen birkaç dakikayla başladı.
Defalarca Altın Portakal kazanan, aralarında Avrupa Konseyi Özel Ödülü, Sedat Simavi Vakfı ve 1990 UNESCO Mimarlık Ödülü'nün de bulunduğu birçok ödüle değer bulunan Suha Arın için hazırlanan gecede daha sonra Adil Yalçın, Aysel Aziz, Berrin Avcı Çölgeçen, Elif Kurdoğlu, Ersan İlal, Hakan Aytekin, Hasan Özgen, Kemal Sevimli, Nesli Çölgeçen, Nurçay Türkoğlu, Sühendan Kumcu, Suphi Saatçi, Turhan Yavuz ve ustanın öğrencileri birer konuşma yaptılar.
Değerli sanatçının "Tahtacı Fatma" belgeselinden bir bölüm ve diğer belgesellerinden özel olarak bu gece için hazırlanmış bir seçki de izleyenlere sunuldu.
Suha Arın için hazırlanan "Ustalara Saygı" toplantısında ustanın yeğeni Eren Arın piyanosuyla, Ayça Ergin Arın ise ney'iyle katılarak geceyi müzikle güzelleştirdiler.