Zaim, Ceylan ve Demirkubuz'un, arabeskle kitsch, belgeselci yaklaşımla aşkıncı değiniler, fantastik olanla gerçekçilik, tarihsel olanla bugün, iyilikle kötülük, taşrayla kent hesaplaşmalarıyla örülü filmografileri çok yönlü okumalara imkân tanıyor.
Son yıllarda Türk sinemasındaki hareketlilik sinema yazınında da kendini gösterirken çalışma, nitelikli film eleştirisine sıklıkla rastlamadığımız bu kulvarda önemli bir çaba olarak konumlanıyor. Filmlerin kavramsal dünyasına girerek okuyucuları bu imgelerin anlamına yaklaştırmayı hedefleyen yazılar Celil Civan, Ümit Aksoy, Ayşe Pay, Fuat Er, Hilal Turan, Esra Bulut, Betül Demirel ve Barış Saydam imzasını taşırken Tuba Deniz, Ayşe Pay ve Ebru Afat'ın Zaim ve Demirkubuz'la yaptıkları söyleşiler, yönetmenlerin sinema anlayışlarına tanıklık ediyor.
Farklı disiplinlerden beslenerek kaleme alınan eleştiri yazılarından oluşan Yönetmen Sineması serisi, Yeni Türk Sineması'nın çıtasını belirleyen yönetmenlerin kurdukları sinema evrenine birer yolculuk vaat ediyor. Ayrıca kitapların içeriğindeki çözümlemeci yaklaşım, dikkat çeken kapak tasarımlarında da gözlenebiliyor.