Hesabım
    Mezuniyet

    Kısa bir süre önce yitirdiğimiz sinemanın usta oyuncusu Aykut Oray'ın son filmi 6 Kasım 2009 tarihinde izleyiciyle buluşuyor.<br />

    Aşk, cinsellik, eşcinsellik, bekaret, cinayet ve kader temalarının işlendiği, Aykut Oray’ın son filmi Mezuniyet filmi tartışmalara neden olacak konuları ele aldı. İstanbul Productions'un yapımcılığını üstlendiği Mezuniyet’i Türkiye'de 21 yaşında il kez uzun metraj sinema filmi çeken en genç yönetmeni Doğa Can Anafarta yönetti.

    Gül Gölge Saygı ilk sinema filminde lise öğretmeni oldu!

    Gül Gölge Saygı Mezuniyet filmi için ?İlk filmim de öğretmen rolü oynamak benim için onur verici, çok keyifliydi bir film oldu.? dedi. Filmde geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden Aykut Oray ise temizlik görevlisi ve asi bir gencin babasını oynuyor.

    Billur Kalkavan Gençleri Mezun Edecek!

    Billur Kalkavan ise ilk kez hayat kadınını canlandırması filmin bir diğer zenginliği... Filmde hayat kadınını canlandıran Billur Kalkavan, onların ilk seks deneyimlerini nasıl yaşamaları gerektiğini de gözler önüne seriyor?

    Bir psikopat serseriyi canlandıran İlker Ayrık ve Bakkal Rıza rolündeki Haldun Boysan ise başarılı oyunculuklarıyla filmde yerlerini almakta.

    Filmin yapımcıları Hatay Tozkoparan, Selen Sevigen ve Batu Müftüoğlu filmin kamera arkası ekibini de gençlerden oluşturarak, gençliği sektöre kazandırmanın önemini vurgulamaktadır.

    Filmin Konusu: Yakın dostları Polat’ın bir yıl önceki intiharını atlatamayan Umut ve arkadaşları, yıllardır bekledikleri mezuniyet gecesine hazırlanmaktadır.

    Akın, Polat’ın ölümünü atlatamamıştır ve bu yüzden kız arkadaşı İpek’ten uzaklaşmıştır. Sarp lise sonrası askere gitmeye karar vermiştir, ancak bu kararı kız arkadaşı Deniz ile sorunlar doğurmuştur. Metin’in ise tek amacı mezuniyet gecesi kız arkadaşı ile ilk defa beraber olabilmektir. Aynı lisede ’inek tayfa’ olarak bilinen Kemal, Serdar, Halil ve Murat beraber İzmir’de okumaya karar vermiştir.

    Bu gece onlar için herkese bir veda, aynı zamanda yıllardır açılamadıkları kızlarla konuşma, yaşayamadıkları heyecanları tatma şansıdır. Okulda hiçbir arkadaşı olmayan Efe ablasının zoruyla babasından kaçar ve mezuniyet gecesine doğru yol alır.

    Aynı gece daha fakir bir mahallede Selim, Aykut’u babasının arabasını çalması için zorlar ve Aykut için hayal edemeyeceği bir gece başlar. İşin içine cinsellik, uyuşturucu ve kavgaların girmesi ile iş çok geçmeden çığırından çıkar.

    Kader, o gece 22 kişinin yollarını dönüşü olmayan bir şekilde birleştirecektir...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top