Hesabım
    "TikTok" Cannes Film Festivali’ne Sponsor Oldu!

    Popüler sosyal medya platformu TikTok, anlaşma dahilinde bir de kısa film yarışması düzenleyecek.

    Bir zamanlar kırmızı halıda selfie çekmeyi bile yasaklayan Cannes Film Festivali, son yılların en popüler kısa video uygulaması TikTok ile güçlerini birleştiriyor. 2021 yılında Google'ı bile geride bırakarak en popüler internet hizmeti olan TikTok, 17 Mayıs'ta başlayacak olan Cannes Film Festivali'nin resmi ortağı olduğunu duyurdu.

    Cannes, TikTok'un dünyanın dört bir yanından milyarlarca kişiyi barındıran güçlü kullanıcı tabanından yararlanmak istiyor. Festivalin sahne arkası görüntüleri, çeşitli röportajlar ve kırmızı halı görüntüleri TikTok üzerinden yayınlanacak ve uygulmanın kullanıcıları bu içeirkleri rahatça izleyebilecekler. Diğer yandan kendisini bir içerik üretme platformu olarak konumlandırmaya çalışan TikTok da Cannes Film Festivali'nin gücünü arkasına alarak itibar artışı sağlayacak.

    Sponsorluk anlaşmasına bağlı olarak, Çin kökenli Bytedance şirketine ait TikTok, festivalde kısa film yarışması da düzenleyecek. Süresi 30 saniye ile 3 dakika arasında olabilecek TikTok filmleri #TikTokShortFilm adındaki yarışmada bir ön jüri tarafından değerlendirilecek ve daha sonra Cannes'da yönetmen Thierry Frémaux'un katılacağı bir etkinlikte üç ödül dağıtılacak. TikTok, ilk jüriye de daha sonra açıklanacak ünlü bir yönetmenin başkanlık yapacağını duyurdu.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top