Hesabım
    "Venom: Son Dans" Amerika Gişesinde Hedefi Tutturamadı

    Serinin en düşük açılış hasılatını elde eden film, beklentilerin altında kalmasına rağmen ABD Box Office listesine ilk sıradan giriş yaptı.

    Sony Pictures

    "Venom" üçlemesinin son filmi olan "Venom: Son Dans"ın (Venom: The Last Dance) serinin en düşük açılış hasılatına imza atması ve yaklaşık 65 milyon dolarlık bir açılış hasılatı elde etmesi bekleniyordu. Bu tahminlerin de altında kalan film, 51 milyon dolarlık açılış hasılatıyla Amerika gişesinin bir numarasına yerleşti.

    Tom Hardy'i Eddie Brock rolünde izlediğimiz ilk "Venom" filmi 80 milyon dolarla, devam filmi "Venom: Let There Be Carnage" ise 90 milyon dolarla açılış yapmıştı. "Venom" dünya çapında 850 milyon doların üstünde hasılat elde ederken, bunun 300 milyon dolarlık kısmı Çin'den gelmişti. Pandemi döneminde çıkan devam filmi ise Çin'de vizyona giremedi ve küresel gişede 506 milyon dolar kazandı.

    "Venom: Son Dans"ın Amerika gişesindeki açılışı hayal kırıklığı yaratsa da film dünya çapında oldukça başarılı bir başlangıç yaptı. 46 milyon doları Çin'den olmak üzere, ABD dışındaki ülkelerde toplam 124 milyon dolar kazanan filmin küresel açılışı böylece 175 milyon dolar oldu. Sony, 120 milyon dolar bütçeli film için bunun iyi bir başlangıç olduğunu ve filmin zarar etmeyeceğini düşünüyor.

    Amerika gişesinin geri kalanına baktığımızda, geçen haftanın gişe lideri "Gülümse 2" (Smile 2) 9.4 milyon dolarla ikinci sırada yer alıyor. Film ikinci hafta sonunda %50 oranında bir düşüş yaşadı ama toplamda 40 milyon dolar sınırını aşmayı başardı.

    Yılın en beğenilen animasyonlarından "Vahşi Robot" (The Wild Robot) ve Edward Berger imzalı "Conclave" 6.5 milyon dolarla üçüncü ve dördüncü sırada yer alırken, Andrew Garfield ve Florence Pugh'lu "Son Ana Kadar" (We Live in Time) 4.8 milyon dolarla ilk beşi tamamlıyor.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    • "Venom: Son Dans"ın Serinin En Düşük Açılışını Yapması Bekleniyor
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top