Hesabım
    Steven Knight, Yeni "Star Wars" Projesinden Ayrıldı

    "Peaky Blinders" dizisinin yaratıcısı, usta senarist Steven Knight, Rey'in devam hikayesini anlatacak olan projeden ayrıldı.

    -

    Senarist Steven Knight, 2019 yapımı "Star Wars: The Rise of Skywalker"daki olayların ardından Daisy Ridley'nin Rey'ini takip edecek olan yeni "Star Wars" film projesinden ayrıldı.

    Mart 2023'te Variety, Knight'ın orijinal senaristler Damon Lindelof ve Justin Britt-Gibson'ın yerine projeye katıldığını bildirdi. Lucasfilm, Rey'in yeni bir Jedi Akademisi kurma çabalarını anlattığı söylenen hikayeyi üstlenmek için potansiyel yazarlarla aktif olarak konuşuyor, ancak gecikme muhtemelen prodüksiyonun en azından 2025'e kadar başlamayacağı anlamına geliyor.

    Sharmeen Obaid-Chinoy, ilk uzun metrajlı filmi olacak olan projenin yönetmenliğini hâlâ üstleniyor. Daha önce Disney+ dizisi “Ms. Marvel”ı yöneten Obaid-Chinoy, En İyi Kısa Belgesel dalında Oscar'ı iki kez kazandı.

    Yönetmen, Haziran ayında Variety'e verdiği röportajda, kendisini en çok ilgilendiren Star Wars hikayesinin, "Rey'in bir kadın Jedi olarak yolculuğu" olduğunu söylemişti.

    Knight, yakında çıkacak olan Maria Callas biyografik filmi “Maria”nın senaryosunu Angelina Jolie ile birlikte yazdı ve popüler BBC dizisi “Peaky Blinders”ın uzun metrajlı film uyarlamasını da kaleme aldı. Ayrıca, FX (“The Veil”), Disney+ (“A Thousand Blows”) ve BBC (“This Town”) için diziler hazırlıyor.

    Yönetmen Jon Favreau'nun bir sonraki "Yıldız Savaşları" filmi "The Mandalorian and Grogu"nun Mayıs 2026'da gösterime girmesi planlanıyor; Disney, Aralık 2026 ve Aralık 2027 için iki “Star Wars” filmi daha planladı ancak henüz isimlerini açıklamadı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top