Hesabım
    "Burası Size Göre Değil" Şimdi MUBI'de!

    Ceyda Aşar'ın ulusal ve uluslararası festivallerden ödüller alan kısa filmi, MUBI Türkiye’de gösterime girdi.

    MUBI

    Senaristliğini ve yönetmenliğini Ceyda Aşar’ın gerçekleştirdiği, Şebnem Hassanisoughi ve Deniz Karaoğlu’nun başrollerde yer aldığı, görüntü yönetmenliğini Serkan Gülgüler’in, sanat yönetmenliğini Natali Yeres’in üstlendiği, ulusal ve uluslararası festivallerden ödüller alan "Burası Size Göre Değil" (2023) kısa filmi, MUBI Türkiye’de gösterime girdi.

    OSCAR/ACADEMY AWARD sertifikasına sahip, 32. Raindance (Londra), 46. Drama (Yunanistan), 50. Athens (Amerika), 20. Bend (Amerika) gibi prestijli kısa film festivallerinin uluslararası yarışmalarına seçilerek Amerika’dan Çin’e kadar 25’i aşkın festivale katılıp ülkemizi temsil ederek tüm dünyayı dolaşan “Burası Size Göre Değil/This Is Not A Place For You” (2023) filmi; 18. Boston Turkish Festival’de En İyi Film; 24. İzmir Uluslararası Kısa Film Festivali'nde En İyi Kurgu; 17. Crossroads Uluslararası Kısa Film Festivali'nde En İyi Yönetmen; 7. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali'nde SİYAD En İyi Film; 14. Sinepark Kısa Film Festivali'nde (Korku Tüneli Kategorisi) En İyi Film ödüllerini kazandı.

    Sinema Yazarları Derneği'nin (SİYAD) 56. Türkiye Sineması Ödülleri’nde, GIOVANNI SCOGNAMILLO fantastik film ödüllerinde 2023 yılının uzun ve kısa metraj tüm filmleri arasından seçilen 5 filmlik kısa listede yer alarak, aday olarak seçildi.

    Filmin ekibi, ulusal festivallerin yanı sıra, Boston’da, Londra’da ve Fas’ta gösterimlerde yer alarak, seyircilerin sorularını yanıtladı.

    T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü ve Bahçeşehir Üniversitesi’nin destekleriyle çekilen film, 2025 yılında da festival yolculuğuna devam edecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top