Hesabım
    Liam Neeson, Aksiyon Filmlerine Veda Ediyor

    72 yaşındaki aktör, artık aksiyon ağırlıklı rollerde oynamayacağını açıkladı.

    -

    Esas olarak dramatik bir aktör olmasına rağmen Liam Neeson'ın kariyeri 1999'da "Yıldız Savaşları: Bölüm I - Gizli Tehlike" ile bir dönüşüm yaşadı. Bu film onun daha genç bir başrolün akıl hocası figürü söz konusu olduğunda ilk başvurulacak isimlerden biri gelmesine yol açtı.

    Yaklaşık on yıl sonra, 2008'deki "Taken" filminin başarısı sayesinde bu durum yeniden değişti. "Taken" Neeson'ı bir aksiyon filmi yıldızı haline getirdi ve aktör birkaç drama ve komedinin yanı sıra, günümüze kadar rutin olarak aksiyon filmlerinde oynamaya devam etti.

    Neeson şimdi, 72 yaşında ve beyazperdedeki intikam ihtiyacını bir kenara bırakmaya hazır görünüyor. Aktör People'a önümüzdeki yıl kadar aksiyon ağırlıklı başrollerden uzaklaşmayı planladığını söylüyor.

    Türü ne zaman bırakacağı sorulduğunda şöyle diyor: “Belki gelecek yılın sonunda. Sanırım bu kadar. 72 yaşındayım ve bunun bir aşamada durması gerekiyor. Seyirciyi kandıramazsınız."

    Filmleri için gereken yoğun dublör çalışması, uzun süredir birlikte çalıştığı Mark Vanselow tarafından gerçekleştiriliyor ancak Neeson hâlâ kendi dövüş sahnelerini çekiyor. Bunları artık ikna edici bir şekilde yapamadığı zaman emekli olacağını söylüyor: "Mark'ın benim için dövüş sahnelerimde dövüşmesini istemiyorum."

    Neeson'ın bir sonraki filmi "The Naked Gun"ın yeniden yapımı olacak. Aktör bu filmde, orijinal ikonik komedide Leslie Nielsen'in canlandırdığı Frank Drebin karakterinin oğlunu canlandırdığı

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top