Hesabım
    John Wick'in Hayata Geçmesini Eva Longoria Sağlamış!

    Chad Stahelski, "Desperate Housewives" yıldızı Eva Longoria'nın "John Wick" serisini nasıl kurtardığını anlattı.

    Lionsgate

    “John Wick” serisinin yönetmeni Chad Stahelski, eski “Desperate Housewives” yıldızı Eva Longoria olmasaydı serinin daha doğmadan yok olacağını açıkladı.

    Serinin onuncu yıldönümünü kutlamak için Business Insider'a konuşan Stahelski, ilk filmde yaşanan bir finansman açığı nedeniyle, projenin çekimlere başlamasına birkaç gün kala iptal edilmek üzere olduğu söyledi.

    Stahelski, yardımcı yönetmen David Leitch, yapımcı Basil Iwanyk ve yıldız Keanu Reeves filme kendi paralarını yatırmışlardı; ancak yatırımcılardan biri parayı zamanında toplayamadığı için hâlâ 6 milyon dolarlık açıkları vardı. Finansmanı toplayan CAA, bazı oyuncularına bu filme yatırım yapmak isteyip istemeyeceklerini sordu. Bunun üzerine Longoria büyük bir kumar oynadı ve bu onun ilk büyük yapımcılığı oldu.

    Stahelski, Eva Longoria'nın projeyi "kurtarmasını" şu sözlerle anlatıyor: "Kurtarmaya geldi ve filmin kapılarını kilitleyip çekip gitmemize tam anlamıyla 24 saatten az bir süre kala finansman boşluğunun kapanmasını sağladı."

    O dönemde Stahelski bu finansmanı kimin sağladığını bilmiyordu, sadece Basil Iwanyk biliyordu ve filmin hit haline gelmesine kadar parayı kimin sağladığını asla açıklamadı: "Basil bizi akşam yemeğine çıkardı ve biz bütün bunlara gülüyorduk ve dedi ki: 'Bu arada, komik hikaye, seni kimin finanse ettiğini biliyor musun? Eva Longoria.' Biz de 'Ne!' dedik

    Geçen yıl bir etkinlikte Longoria'ya rastladığını anlatan David Leitch, eski günlerden konuşurken Longoria'nın "Vay canına, bu şimdiye kadar harcadığım en iyi paraydı." dediğini söylemişti.

    "John Wick" filminin büyük başarısının ardından, her bir filmle hasılatın katlanarak arttığı üç devam filmi geldi. Şimdilerde ana serinin beşinci filminin de geliştirme aşamasında olduğu biliniyor. Ayrıca, Ana de Armas'ın başrolde olduğu bir yan film olan "Ballerina", ana serinin öncesini anlatan bir anime filmi, Yüksek Şura'yı anlatan bir TV dizisi ve Donnie Yen'in "John Wick 4"teki karakterini konu alan bir yan film de yolda.

    Şu anda yayınlanmaya devam eden "Only Murders in the Building"in 4. sezonunda rol alan Longoria zaman zaman kamera arkasına da geçiyor. Longoria son olarak, geçtiğimiz yıl seyircilerle buluşan "Flamin' Hot" filmini yönetti.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top