Hesabım
    Festivallere Damga Vuran Korku Filmi "The Substance" Altın Küre'de Komedi Olarak Yarışacak

    Coralie Fargeat imzalı filmde Demi Moore ve Margaret Qualley başrolü paylaşıyor.

    -

    Coralie Fargeat'ın son dönemde büyük beğeni toplayan kara komedi - korku filmi “The Substance”, Altın Küre'ye drama değil müzikal/komedi kategorisinde değerlendirilmek üzere sunuldu.

    Başrollerini Demi Moore ve Margaret Qualley'nin paylaştığı film, gençliğin ve güzelliğin her şeyden ön planda tutulduğu Hollywood ve gösteri dünyasına dair büyük bir hiciv ama aynı zamanda David Cronenberg tarzı kanlı, karanlık ve rahatsız edici bir body horror filmi.

    The Hollywood Reporter'a göre bu sınıflandırma tercihi son ana kadar belirsizdi, çünkü filmin yapımcıları ve Moore'un ekibi arasında filmin hangi kategoride yarışa girmesi konusunda tartışmalar vardı.

    Bu kararın alınmasında, Moore'un adaylık ve galibiyet konusunda en güçlü şansı nerede bulacağı belirleyici bir husus olmuş gibi görünüyor. Film bir drama olarak yayınlanmış olsaydı Moore; Angelina Jolie (Maria), Nicole Kidman (Babygirl), Saoirse Ronan (The Outrun) ve Tilda Swinton (The Room Next Door) gibi köklü isimlerle karşı karşıya gelecekti.

    Ancak komedi tarafında Moore'un en güçlü rakibi "Anora"dan Mikey Madison ve "Emilia Pérez"den Karla Sofía Gascón gibi yeni isimlerin yanı sıra muhtemelen "Wicked"den Cynthia Erivo, "Nightbitch"ten Amy Adams ve "Challengers"tan Zendaya gibi isimler olacak.

    Prömiyer yaptığı Cannes Film Festivali'nde En İyi Senaryo Ödülü'nü kazanan film, ABD'de Eylül ayının sonlarında gösterime girdi ve mükemmel eleştirilerle 17.5 milyon dolarlık bütçeden 32.3 milyon dolar hasılat elde etmeyi başardı. "The Substance" ülkemizde 1 Kasım'da vizyona giriyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top