Hesabım
    Hans Zimmer "Dune 2" Müzikleri ile Oscar Şansını Kaybetti

    Ünlü bestecinin "Dune: Part Two" müzikleri Oscar kriterlerine uymuyor.

    -

    Denis Villeneuve'ün "Dune: Part Two" filmi, bu yılki Akademi Ödülleri töreninde En İyi Orijinal Film Müziği Oscar'ına aday olamayacak.

    “Dune: Part Two” Mart ayında gösterime girdiğinde, hem eleştirmenler hem de izleyiciler filmin görsellerini, hikaye anlatımını ve Oscarlı besteci Hans Zimmer'ın müziklerini övdü. Ancak Variety'nin bildirdiğine göre, Zimmer'in bilim kurgu destanına yönelik güçlü müziği, Akademi'nin önceden var olan müzik limitini aştığı için bu yılki Oscar'lara sunulmaya uygun değil.

    Herhangi bir medyadaki devam filmleri ve franchise'lar için geçerli olan kurala göre, müzikte önceden var olan temalardan ve serideki önceki müziklerden alınan müziğin %20'sinden fazlası kullanılmamalıdır.

    Zimmer'ın "Dune: Part Two" kompozisyonu, 2021 yapımı "Dune"daki çalışmasından önemli unsurlar içeriyor, dolayısıyla uygunluk kriterlerinin dışında kalıyor ve aday gösterilemiyor.

    Zimmer'ın filmdeki beğenilen çalışması Altın Küre, BAFTA gibi diğer tüm prestijli ödüllerde yarışabilecek ve Zimmer'ın Steve McQueen'in 2. Dünya Savaşı draması "Blitz"deki müzikleri Oscar'a aday gösterilebilecek.

    Hans Zimmer, olağanüstü kariyeriyle modern sinemada silinmez bir iz bıraktı. Üretken besteci 12 Oscar adaylığı kazandı ve "Aslan Kral" (1994) ve "Dune" (2021) filmleriyle ödülü aldı. Oscar'ların ötesinde dört Grammy Ödülü, altı Emmy adaylığı ve hatta bir Tony adaylığı kazanarak eğlence sektörünün en başarılı ve etkili bestecilerinden biri olarak mirasını daha da güçlendirdi.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top