Hesabım
    Marvel'ın "Blade" Filmi Süresiz Olarak Ertelendi

    Prodüksiyon sürecindeki aksaklıklarla sık sık gündeme gelen "Blade", Disney'in yayın takviminden kaldırıldı.

    Marvel Studios

    Marvel Studios'un arapsaçına dönen "Blade" projesi bir darbe daha aldı. Son olarak 7 Kasım 2025'te vizyona girmesi planlanan "Blade", Disney'in programından tamamen çıkarıldı. Bu vizyon tarihine, yeni "Predator" filmi "Predator: Badlands" alındı.

    Marvel Studios, Oscar ödüllü Mahershala Ali'nin başrolde yer alacağı "Blade" filmini 2019 yılının Temmuz ayında duyurdu. Aradan geçen beş yılda, defalarca yazar ve yönetmen değişikliği yaşandı ve filmin çekimlerine bir türlü başlanamadı.

    Projenin başına gelen ilk yönetmen adayı Bassam Tariq, 2022 Eylül'ünde, çekimlerin başlamasına iki aydan daha az bir süre kala projeden ayrıldı ve prodüksiyonun durmasına neden oldu. Marvel Studios, bundan iki ay sonra yönetmen koltuğunu Yann Demange'a emanet etti ve senaryo çalışmaları yeniden başladı.

    İki yıl boyunca çeşitli yazarların dahil olduğu senaryo çalışmaları devam etse de çekimler yine başlayamadı ve geçtiğimiz Haziran ayında Demange de projeden ayrıldı. Tüm bu gelişmelerin ışığında "Blade"in rafa kaldırılması kimse için sürpriz olmadı.

    Stüdyo senaryo için son olarak Eric Pearson'ı görevlendirmişti. Pearson'dan önce Stacy Osei-Kuffour, Beau DeMayo, Michael Starrbury, Nic Pizzolatto ve Michael Green de senaryo taslakları yazdılar. Senaryo çalışmaları 2023 yazındaki senaristler grevi sırasında da kesintiye uğradı ve grev bittikten sonra çıkan raporlara göre, stüdyo senaryonun tamamen baştan yazılmasını istedi.

    Marvel Studios Başkanı Kevin Feige, Temmuz ayında filmin hayata geçeceği konusunda iyimser konuşmuş ve projeyi "aceleye getirmek istemediklerini" belirtmişti. Feige ayrıca filmin +18 olacağını da açıklamıştı. Stüdyonun "Blade" projesine ileri bir tarihte geri dönmesi, belki yeni isimlerle çalışmalara baştan başlaması hâlâ mümkün görünüyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top