Hesabım
    Al Pacino "Godfather"ı İzlemekten 50 Yıl Boyunca Kaçmış

    Usta aktör anı kitabında, "The Godfather" (Baba) filmini izlemekten kaçtığını anlattı.

    -

    Usta aktör Al Pacino, elli yıl boyunca "The Godfather"ı (Baba) izlemekten kaçındığını açıkladı. Yönetmenliğini Francis Ford Coppola'nın yaptığı klasik film, ilk kez 1972'de gösterime girdi ve Pacino'ya En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında Akademi Ödülü adaylığı kazandırdı.

    "The Godfather" tüm zamanların en iyi filmlerinden biri olarak kabul ediliyor ama Al Pacino, yeni anı kitabı "Sonny Boy"da, filmi izlemekten uzun süre kaçındığını anlatıyor. Kitapta filmin galasına gittiğini yazan aktör, film gösterime girmeden önce sinemadan ayrıldığını şu sözlerle anlatıyor:

    "Times Meydanı'ndaki Loew's Devlet Tiyatrosu'ndaki Godfather galasına kafam büyüklüğünde bir papyonla gittim. Sadece rol arkadaşlarımla bir platformda durduğumu, basının bana cevaplayamadığım sorular sorduğunu hatırlıyorum. Sonra yerlerimize oturduk ama filmi izlemedim. Bitmiş ürünü görmek istemedim. Işıklar sönünce dışarı çıktım."

    Oyuncu, kendisini perdede seyirciyle birlikte izlemek istememe konusundaki duygularını detaylandırarak devam ediyor: "Başkaları beni izlerken ben asla ekranda kendimi izleyemezdim. Bu biraz endişe vericiydi ve beni utandırdı. Sanırım daha genç bir oyuncu olarak ilgiye ihtiyacım vardı ve aynı zamanda bunu istemedim."

    Pacino ayrıca filmin birkaç bölümünü televizyonda izlemesine rağmen "The Godfather"ı izlemekten tamamen kaçınmaya çalıştığını da belirtiyor:

    "Neredeyse tüm hayatım boyunca The Godfather'ı bütünüyle görmeden geçirdim. Nedenini bilmiyorum. Belki de içinde olduğum için iyi bir izleyici olamayacağımı hissettim. Yıllar geçtikçe elbette televizyonda bir kısmını yakaladım ve onu bir kez izledikten sonra kapatmak zor oluyor."

    Yıllar geçtikçe kendini ekranda izleme hissinin değiştiğini anlatan aktör, filmi 2022'de, 50. yıldönümü için yapılan gösterimde sinemada izleyebildiğini ve bunun harika bir deneyim olduğunu söylüyor:

    "Geçenlerde The Godfather'ı Hollywood'daki Dolby Theatre'da ellinci yıl dönümü için yapılan bir gösterimde izledim; burada restore edilmiş bir baskı net, mükemmel bir sesle güzel bir şekilde yansıtılmıştı. Tüm deneyim canlandırıcıydı. Filmde iki üç şeyin yaşanmadığı tek bir sahne yok. İçinde sıkıcı bir an yok, sürekli bir hikaye anlatıyor. Etkilendiğim o kadar çok şey vardı ki."

    Pacino yakın zamanda, "The Godfather"da çalışma deneyiminden bahsetti ve bu, filmde kendisini izleme konusunda neden çekingen davrandığına ışık tutuyor. Aktör, çekimler başladıktan bir hafta sonra, Coppola'nın kendisine performansından memnun olmadığını söylediğini ve çekimler sırasında yaşadığı bir kaza nedeniyle, filmden ayrılmak zorunda kalacağını umduğunu paylaştı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top