Hesabım
    "Joker: İkili Delilik" Büyük Bir Yenilgiye Daha İmza Attı

    "Joker: İkili Delilik" en büyük film pazarlarından biri olan Çin'de vizyona girdi ve beklenmedik bir darbe daha aldı...

    Warner Bros.

    Gişede büyük bir fiyaskoya dönüşen "Joker: Folie à Deux" (Joker: İkili Delilik) hafta sonu son büyük pazarı olan Çin'de gösterime girdi ve gişe listelerinde 2002 yapımı "Harry Potter ve Sırlar Odası"nın gerisinde kaldı.

    "Harry Potter" serisinin ikinci filmi, Çin'de yeniden gösterime girdiği ilk hafta sonunda (üç günde) 4.6 milyon dolar gelir elde ederken, "Joker: İkili Delilik" beş gün boyunca boyunca 11.204 salondan yalnızca 5.9 milyon dolar hasılat elde etti. Yurtdışında 743 milyon dolar gibi başarılı bir hasılat elde eden "Joker" Çin'de gösterime girmemişti.

    Hem "Joker" hem de "Harry Potter" serisinin distribütörü olan Warner Bros. gişe listelerindeki sıralamayı bildirdi ancak stüdyo, "Joker: İkili Delilik"in hafta sonu hasılatı konusunda netlik sağlamadı.

    "Joker: İkili Delilik" uluslararası gişede hafta sonu 78 pazardan 14.7 milyon dolar kazanarak toplam kazancını 135.5 milyon dolara çıkardı. Kuzey Amerika'dan elde ettiği 56.4 milyon dolarla film bugüne kadar dünya çapında 192 milyon dolar kazanmış oldu. Yapımı 200 milyon dolara mal olan filmin Warner Bros.'a 150 ila 200 milyon dolar kaybettirmesi bekleniyor.

    Harry Potter serisindeki sekiz filmin tamamı, 11 Ekim'de orijinal “Harry Potter ve Felsefe Taşı”yla başlayarak Çin sinemalarına geri dönüyor. İlk “Potter” filmi, Çin'in gişe listelerinde ikinci sırada yer aldı. Filmler, Kasım ayına kadar haftalık olarak yayınlanmaya devam edecek. “Harry Potter” filmleri, Çin'deki film endüstrisinin hızla geliştiği ancak henüz bugünkü seviyelerde işlemediği bir dönem olan 2001 ile 2011 yılları arasında çekildi. Yani seri ülkede ilk kez bu kadar büyük bir ölçekte gösterime giriyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top