Hesabım
    Smile (Gülümse) Filmi Neden Bu Kadar Çok Sevildi?

    Gizem Şimşek Kaya yazdı..

    Beyazperde

    Sonbahar yapraklarının düşüşü ekim ayını dolayısıyla da Cadılar Bayramı yani Halloween’i müjdelerken; ilkini 2022 yılında izlediğimiz, yönetmen Parker Finn’in ilk uzun metraj filmi olan Smile’ın ikincisi de kapıya dayandı. Her ay onlarca yerli ve yabancı korku filmi gösterime girerken, tam da Cadılar Bayramı’nın turuncu tonlarıyla her yer kaplanmışken yabancı korku kategorisinde bizi sadece Smile 2 (2024) bekliyor.

    Bu yıl şimdiye dek, merakla beklenen birçok korku ve gerilim filmi sırayla izleyicilerle buluştu; Night Swim, Imaginary, Tarot, The Watchers, MaXXXine, Alien: Romulus, Speak No Evil… Beklenen filmler sırasının üst basamaklarında yer alan bir diğer film olan Nosferatu (2024) ise 3 Ocak 2025’te vizyona gireceği için bir süre daha bu listede kalacak ancak Smile 2’nin izleyicilerle buluşmasına günler kaldı.

    Merakla beklenen çoğu korku filmi izleyenleri hayal kırıklığına uğratırken, Blink Twice (2024), Strange Darling (2024) ve Kill (2024) gibi gerilim filmleri ise başarılarıyla izleyenleri şaşırtmayı başardı. Smile 2’nin korku severlerin kalbini fethedip edemeyeceği henüz bilinmezlik içerisindeyken ilk filmin neden bu kadar beğenildiğini ve Smile (2022)’ı beğenen izleyicilerin beğenebilecekleri diğer filmleri içeren bir dosya hazırlamak da şart oldu.

    Yeni bir dünya turuna çıkmak üzere olan küresel pop fenomeni Skye Rıley, giderek daha korkunç ve açıklanamaz olaylar yaşamaya başlar.

    Smile Neden Beğenildi?

    Yönetmen Paker Finn’in daha önce çekmiş olduğu Laura Hasn't Slept (2020) adlı kısa filminden uyarlayarak uzun metraj olarak çekmiş olduğu ve dünya prömiyeri 22 Eylül 2022'de Fantastic Fest'te yapılan Smile (2022); Final Destination (2000), Ringu (1998) ile The Ring (2002), Oculus (2013), It Follows (2014), Truth or Dare (2018) gibi birçok beğenilmiş filme göndermeler yapması ve son derece ürkütücü mizansenler içermesiyle neredeyse ilk bakıştan itibaren dikkatleri üzerine çekti. Özellikle filme adını da veren gülümsemenin ürkütücülüğünün ilkel duygulara gönderme olduğunun altını çizen eleştirmenlerden geçer not alan filmin konusunu ise; bir hastasının dahil olduğu travmatik bir olayın sonrasında anlam veremediği bir şekilde hayatı bir kâbusun içerisine çekilen Dr. Rose Cotter'ın, bu dehşet girdabından çıkmak için geçmişiyle yüzleşmesi oluşturuyordu.

    Şimdi Gülümse

    İlk filmde açıklamadığı nedenleri yeni filme sakladığını düşündüğümüz yönetmen Finn’in ikinci uzun metraj filmi Smile 2’nin konusu ise dünya turuna hazırlanan ünlü şarkıcı Skye Riley'nin, akıl almaz bir ölüme şahit olduktan sonra yaşadığı dehşetengiz olaylar oluşturuyor. Yeni bir dünya turuna çıkmak üzere olan küresel pop fenomeni Skye Riley, giderek daha korkunç ve açıklanamaz olaylar yaşamaya başlar. Artan dehşet ve şöhretin baskısından bunalan Skye, kontrolden çıkmadan önce hayatının kontrolünü yeniden kazanmak için karanlık geçmişiyle yüzleşmek zorunda kalacaktır. İlk filmde laneti devralan Joel karakteriyle yer alan Kyle Gallner dışında tüm oyuncu kadrosunun yeni kişi ve karakterlerden oluştuğu filmde Naomi Scott, Drew Barrymore, Ray Nicholson, Rosemarie DeWitt, Lukas Gage, Dylan Gelula, Peter Jacobson gibi isimler yer alıyor.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top