Hesabım
    Denis Villeneuve "Dune 3" Çalışmalarını Hızlandırdı

    Filmin senaryosu üstünde çalıştığını belirten yönetmen, "Dune: Messiah" için kamera arkasına beklenenden çok daha erken geçebileceğini açıkladı.

    Warner Bros.

    Denis Villeneuve, "Dune" serisinin üçüncü filmi olan "Dune: Messiah" üzerinde çalışmaya beklenenden daha hızlı başlayacağını ima etti. Yönetmen daha önceki açıklamalarında, Dune serisine devam etmeden önce araya başka bir film projesini almak istediğini belirtiyordu, ancak belki de bu planlar değişebilir.

    Deadline'a konuşan Villeneuve, bu filmlerin "yapılmasının çok zaman aldığını, bu yüzden ne zaman çekebileceğimi yüksek sesle söylememenin en iyisi olduğunu" söylüyor ancak ardından ihtiyaç duyduğu molayı verdiğini ve işe geri dönmek istediğini açıklıyor:

    Diyelim ki Dune: Part Two'dan sonra biraz ara vereceğimi, ormana dönüp bir süre ormanda kalıp iyileşeceğimi düşündüm. Ama orman bana pek uygun değildi ve sandığımdan daha hızlı bir şekilde kamera arkasına geçebilirim. Ama söyleyebileceğim tek şey bu."

    Şu anda "yazma bölgesinde" olduğunu ekleyen yönetmen, bu filme "Dune: Part Three" adını vermeyeceğini de belirtiyor. Villeneuve, bunun nedeni olarak ilk iki filmi tek bir film olarak gördüğünü söylüyor: "İki bölüm halinde yapılmış bir film. Tamamlandı, bitti."

    Serinin üçüncü filmi, iki film halinde uyarlanan "Dune" romanından çok daha kısa olan "Dune Mesihi" romanından uyarlanacak. Villeneuve üçüncü filmde daha farklı bir yaklaşımı benimseyeceğini daha önce açıklamıştı. Yönetmen bu konuya yeniden değinerek şunları söyledi:

    “[Frank] Herbert'in 'Dune Mesihi'nde yaptığı gibi, tamamen farklı bir şey yapmanın harika bir fikir olacağını düşünüyorum. Hikaye, İkinci Bölüm'ün sonunda karakterleri bıraktığımız yerden on iki yıl kadar sonra geçiyor. Yolculukları, hikayeleri bu sefer farklı; bu yüzden her zaman şunu söylüyorum; dünya aynı olsa da yeni koşullarla dolu yeni bir film.

    Paul Atreides'in hikayesini ve Villeneuve'nin seriyle olan ilişkisini noktalayacak olan filmde; Paul Atreides rolünde Timothée Chalamet, Chani rolünde Zendaya, Prenses Irulan rolünde Florence Pugh ve yetişkin Alia Atreides rolünde Anya Taylor-Joy geri dönecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top