Hesabım
    Avrupa Yakası'nın "Kubilay"ı Vural Çelik Hayatını Kaybetti

    Oyuncu evinde ölü bulundu..

    Beyazperde

    Birçoğumuzun Avrupa Yakası dizisindeki Kubilay Peynircioğlu rolüyle tanıdığı oyuncu Vural Çelik hayatını kaybetti. 51 yaşındaki oyuncunun ölüm haberini Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Birol Güven “Maalesef Vural’ı kaybettik. Çok üzgünüm.” sözleriyle paylaştı.

    Oyunculuk kariyerine Levent Kırca Tiyatrosu'nda başlayan ve televizyona Bir Demet Tiyatro ile adım atan Vural Çelik, Seksenler, G.O.R.A ve Organize İşler gibi yapımlarda yer almıştı. Ancak özellikle Avrupa Yakası'nda canlandırdığı Kubilay karakteriyle geniş bir hayran kitlesi kazandı.

    Oyuncunun ölüm sebebi hakkında henüz net bir bilgi olmazken, Vural Çelik birkaç gün önce sosyal medya hesabından yaptığı hastane odası paylaşımı akıllara geldi. Hastane yatağından bir video paylaşan Çelik, sık sık hastanelerde zaman geçirmek zorunda kaldığını belirtmişti.

    VURAL ÇELİK KİMDİR ?

    1972 yılında Ankara'da dünyaya gelen Çelik, çocukluk ve gençlik yıllarında çevresindeki insanları yaptığı taklitlerle güldüren biriydi. Oyunculuk serüveni, bir arkadaşının Levent Kırca Tiyatrosu'nun gazete ilanıyla oyuncu aradığını söylemesi üzerine, 1989 yılında yaptığı başvuruyla başladı.

    Levent Kırca Tiyatrosu'ndaki deneyiminin ardından Yasemin Yalçın Tiyatrosu'na katıldı ve burada sanat yönetmeni Selahattin Taşdöğen’in asistanı olarak çalıştı. Bu süreçte Taşdöğen aracılığıyla Necati Akpınar’la tanıştı ve organizasyon alanında tecrübe kazandı. Sonrasında Yılmaz Erdoğan ile yolları kesişen Çelik, Beşiktaş Kültür Merkezi (BKM) oyuncu kadrosuna katıldı.

    Vural Çelik, özellikle Avrupa Yakası dizisinde canlandırdığı Kubilay Peynircioğlu ve Gülenay Peynircioğlu karakterleriyle hafızalarda yer etti. Ayrıca, Bir Demet Tiyatro, Seksenler, G.O.R.A ve Organize İşler gibi yapımlardaki performanslarıyla geniş kitlelere ulaştı.

    Son olarak Bayrampaşa: Ben Fazla Kalmayacağım adlı filmde başrol oynayan Vural Çelik, sahne ve ekranlardaki çok yönlü oyunculuğuyla tanınan bir isim oldu.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top