Hesabım
    Sıradaki Açlık Oyunları Filmi "Sunrise on the Reaping"den Yeni Detaylar

    Filmin Haymitch karakterinin gençliğine ve İkinci Çeyrek Asır Oyunları'na odaklanacağı kesinleşti.

    Lionsgate

    Açlık Oyunları'nın öncesini anlatan "Sunrise on the Reaping" hakkında yeni hikaye detayları ortaya çıktı. Kitap ilk duyurulduğunda, bunun ana seride Katniss'in akıl hocası olan Haymitch Abernathy'nin katıldığı Açlık Oyunları'nı konu alacağı açıklanmıştı ve Lionsgate hiç vakit kaybetmeden film uyarlamasının geleceğini duyurmuştu.

    TODAY, Suzanne Collins'in yakında çıkacak olan romanına dair özel bir bakış yayınladı. Kitabın yeni özetinde, bu hikayenin İkinci Çeyrek Asır Oyunları sırasında gerçekleştiğin doğrulanıyor. Bu çarpık oyuna renk katmanın bir yolu olarak, her 25 yılda bir, o yılın yarışmasının kurallarını değiştiren bir "Çeyrek Asır Oyunları" düzenleniyor; 50. yılda da bunun için çocuk sayısı ikiye katlanarak 48'e çıkıyor. İkinci Çeyrek Asır Oyunları'nı kazanan Haymitch Abernathy, yeni kitabın ve filmin ana kahramanı olacak.

    Kitabın adı, çeşitli bölgelerdeki çocukların oyunlarda yarışmak üzere seçildiği törenden, hasat sabahından geliyor. 12. Bölge'den bir genç olan Haymitch'in umursadığı tek şey günü atlatmak ve sevdiği kızla birlikte olmaktır ama hasat sabahında kendi adı söylendiğindeyse tüm hayalleri yıkılır.

    Haymitch ailesinden ve aşkından koparılmış olarak, diğer üç 12. Mıntıka haracıyla birlikte Capitol'e gönderilir: kız kardeşi gibi olan genç bir arkadaş, takıntılı bir bahisçi ve kasabanın en kibirli kızı. Oyunlar başlarken Haymitch başarısız olmaya hazır olduğunu anlar. Ama içinde, bu mücadelenin ölümcül arenanın çok ötesine yansımasını sağlamak için savaşma duygusu vardır.

    "The Ballad of Songbirds and Snakes"ın başarısından sonra Lionsgate'in Açlık Oyunları serisine devam etmek istemesi şaşırtıcı değil. Açlık Oyunları serisinde Haymitch karakterini Woody Harrelson canlandırmıştı. Karakterin gençliğine kimin hayat vereceği henüz belli değil. Filmin 20 Kasım 2026'da vizyona girmesi planlanıyor.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top