Hesabım
    Christopher Nolan Paylaşılamıyor: Warner Bros. Yönetmeni Geri Döndürmek İçin 7 Haneli Çek Yazdı!

    "Tenet"in vizyona girmesi konusunda Warner Bros. ile sıkıntı yaşayan Nolan, "Oppenheimer" filmini Universal çatısı altında çekti ve yeni filminde de Universal ile çalışacak.

    -

    Christopher Nolan, Hollywood'un dev stüdyoları tarafından paylaşılamıyor. 2002 yapımı "Insomnia" filminden "Oppenheimer"a kadar birlikte çalıştığı Warner Bros. Pictures'ın, yönetmeni yeniden kazanmak için 7 haneli bir çek yazdığı ortaya çıktı. Nolan çeki kabul etti ancak yeni filmi için Universal ile çalışmaya devam edecek.

    2020'de, Nolan'ın 200 milyon dolarlık "Tenet" filminin vizyona girmesi tehlikedeydi. Covid-19 pandemisi nedeniyle sinema salonları kapalı kalırken film süresiz bir gecikmeyle karşı karşıya kaldı. Sinema deneyiminin en büyük savunucularından olan yönetmen, "Tenet"in dijital olarak yayınlanmaması ve yeniden açılan sinemalarda gösterime girecek ilk büyük yapım olması için mücadele etti.

    O dönemki Warner Bros. Entertainment şefi Ann Sarnoff ve stüdyonun sinema filmi başkanı Toby Emmerich, Nolan'ın belirli ücretlerden vazgeçmesi koşuluyla sinemada gösterime devam etme konusunda anlaştılar. Yönetmenin o dönemki açıklamalarından stüdyoya kızgın olduğu anlaşılıyordu.

    WarnerMedia'nın 2022'de Discovery ile birleşmesinin ve ardından göreve gelen sinema departmanı şefleri Michael DeLuca ve Pamela Abdy, Nolan'ın stüdyoya geri dönmesini sabırsızlıkla bekliyordu. Nolan ise yeni ekibin gelişinden dokuz ay önce "Oppenheimer" için Universal Pictures ile anlaşmıştı.

    Warner Bros. bir iyi niyet göstergesi olarak Nolan'a yedi haneli bir çek yazdı ve feragat ettiği "Tenet" ücretlerini iade etti. Ama ne yazık ki bu jest Nolan'ı Warners'a geri döndürmek için yeterli olmadı. Yönetmen, yapım ortağı ve eşi Emma Thomas ile birlikte sıradaki projesini Universal'a götürmeyi terci etti. Henüz ismi ve konusu açıklanmayan bu filmin başrolünü Matt Damon'ın üstlenmesi bekleniyor.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top