Hesabım
    Ankara Film Festivali'nde Yarışacak Belgeseller Belli Oldu

    7-15 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek 35. Ankara Film Festivali’nin Ulusal Belgesel Film Yarışması’nın finalistleri açıklandı.

    -

    7-15 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek 35. Ankara Film Festivali’nin Ulusal Belgesel Film Yarışması’nın finalistleri açıklandı. Bu yıl 87 filmin başvurduğu yarışmada 8 film, Nihan Gider Işıkman, Ulaş Tosun ve Berna Gençalp’ten oluşan jürinin karşısına çıkacak.

    -

    8 belgesel yarışacak

    Türkiye’den yılın önemli belgesellerini bir araya getirecek Belgesel Film Yarışması’na bu yıl 87 başvuru oldu. Hacer Yıldız, Dr. Özgür İpek ve Yasin Semiz’den oluşan ön jüri; Aybüke Avcı’nın “Domates Biber Depresyon”, Esin Özalp Öztürk’ün “Işığın Hasadı”, Hasan Ete’nin “İyi Ölüm”, Zehra Yiğit ve Perihan Taş Öz’ün “Kilikya'ya Yolculuk: Fejes'in İzinde”, Baran İsmail Ulaş’ın “Kökleri Dışarıda”, Sevinç Baloğlu’nun “Oya”, Bahar Bektaş’ın “Sürgün Asla Bitmez” ile İlkay Nişancı’nın “Zamanın Kıyısında Sınav” adlı filmlerini finalist olarak belirledi.

    Yönetmen ve yapımcı Nihan Gider Işıkman, yönetmen ve fotoğraf sanatçısı Ulaş Tosun ile yönetmen ve yazar Berna Gençalp’in ana jüriliğinde gerçekleşecek yarışmanın kazananları, 15 Kasım Cuma akşamı gerçekleşecek törende belli olacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top