Hesabım
    "Joker: İkili Delilik"in Warner Bros.'a 200 Milyon Dolar Kaybettirmesi Bekleniyor

    Gişede hızla batan "Joker" devam filminin stüdyoya 150-200 milyon dolar civarında kayıp yaşatacağı tahmin ediliyor.

    Warner Bros.

    2019 yapımı "Joker" gişede bir milyar doların üzerinde hasılat elde ederek büyük bir başarıya imza attı. Yakın zamanda vizyona giren devam filmi "Joker: İkili Delilik" ise Warner Bros. Pictures'a büyük bir kayıp yaşatacak gibi görünüyor.

    "Joker"in bütçesi 55 milyon dolardı, devam filminde ise bütçe 200 milyona yükseldi. Filmin pazarlaması ve dağıtımı da yaklaşık 100 milyon dolara mal oldu. Daha önce filmin başabaşa gelebilmesi için küresel gişede 450 milyon dolara ulaşması gerektiği açıklanmıştı.

    Warners'taki kaynakların Variety'e verdiği bilgiye göre ise filmin 375 milyon doları aşması tüm maliyetini karşılaması için yeterli olacak. Ancak "Joker: İkili Delilik" vizyondaki on günün sonunda dünya çapında yalnızca 165 milyon dolara ulaştı. Filmin bilet satışlarının toplamda, ABD'de 65 milyon dolara, dünya çapında ise 210-215 milyon dolara ulaşacağı tahmin ediliyor.

    Benzer başarısız yapımlar hakkında bilgisi olan bazı kaynaklar ve rakip yöneticilerin tümü, bunun stüdyo için minimum 125 milyon dolarlık bir kayıp olacağını belirtirken, bazıları bu kaybın 200 milyon doların biraz üzerine çıkabileceğini öne sürüyor.

    Bir Warner Bros. sözcüsü yaptığı açıklamada, bu tahminlere şu ifadelerle yanıt verdi: "İsimsiz 'içerdekiler' veya 'rakip yöneticiler' tarafından önerilen herhangi bir tahmin büyük ölçüde yanlıştır ve söylentilerin gerçek gibi bildirilmesi eğilimini sürdürmektedir. Film, bu hafta Çin de dahil olmak üzere sinemalarda gösterime girmeye devam edecek ve dijital gösterimleri boyunca da gelir elde etmeye devam edecek."

    Filmi hızla dijital gösterime kaydırmak isteyen Warner Bros. bunun için 29 Ekim tarihini belirledi.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top