Hesabım
    "Vahşi Robot 2" İçin Çalışmalar Başladı!

    Merakla beklenen animasyon film "Vahşi Robot" 8 Kasım'da sinemalarda!

    DreamWorks

    Ülkemizde 8 Kasım'da vizyona girecek olan DreamWorks animasyonu "Vahşi Robot" (The Wild Robot) ABD'de ve diğer birçok ülkede Eylül ayının sonunda vizyona girdi. Hem eleştirmenlerden hem de izleyicilerden büyük beğeni toplayan filmin yönetmeni Chris Sanders, Deadline'a konuşarak devam filmi çalışmalarının DreamWorks Animation'da başladığını doğruladı.

    Peter Brown’ın aynı adlı kitabından uyarlanan "Vahşi Robot", ıssız bir adaya düşen ve zorlu çevre koşullarına uyum sağlamayı öğrenmesi gereken bir robot olan Roz'un yavaş yavaş adadaki hayvanlarla ilişki kurmasını ve yetim bir kaz yavrusunun evlat edinmesini konu alıyor. Roz'u, Oscar ödüllü oyuncu Lupita Nyong’o seslendirirken kadroda ayrıca Pedro Pascal, Mark Hamill, Catherine O'Hara, Bill Nighy, Stephanie Hsu gibi isimler yer alıyor.

    Yaklaşık 78 milyon dolar bütçeli "Vahşi Robot", şimdiye kadar dünya çapında 148 milyon doların üstünde hasılat elde etti. Gişedeki başarılı yolculuğuna rağmen, Universal filmi dijital olarak da yayınlamaya karar verdi. Film, ABD'deki sinema çıkışından yalnızca 18 gün sonra, 15 Ekim'de Apple ve Amazon gibi platformlarda yer alacak.

    Bu tuhaf bir strateji gibi görünse de özellikle çocuklara yönelik animasyon filmleri dijital ortamda sunulduğunda bilet satışlarında kayda değer ölçüde keskin bir düşüş yaşanmıyor. Universal ve Dreamworks, bu stratejiyi "Çizmeli Kedi: Son Dilek"te de uygulamıştı ve film, sinema kazancının üçte ikisini dijital olarak gösterime girdikten sonra elde etti.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top