Hesabım
    "Bir Cumhuriyet Şarkısı"nın Fragmanı Yayınlandı!

    "Bir Cumhuriyet Şarkısı" 25 Ekim'de sadece sinemalarda!

    Geçtiğimiz günlerde vizyon tarihi 25 Ekim olarak açıklanan ve ilk teaser’ı ile büyük beğeni toplayan "Bir Cumhuriyet Şarkısı" filminin fragmanı yayınlandı.

    1,5 yıl süren hazırlık çalışmalarının ardından Ankara’da 8 haftada çekilen ve bu yıl 100. yaşını kutlayan Türkiye İş Bankası’nın katkılarıyla perdeye taşınan filmin senaryosunu BKM Yazı Grubu kaleme aldı, yönetmen koltuğunda ise Yağız Alp Akaydın oturuyor.

    Oyunculukları, mekanları, kostümleri ve müzikleri ile her bir sahnesinde duygusal anların yaşandığı "Bir Cumhuriyet Şarkısı" izleyenleri o yıllardaki bu eşsiz mücadeleye ortak ediyor.

    1930’lu yılların Türkiye’sinde, bir avuç genç, yetenekli ve azimli insanın bir ülkede sanatla nasıl devrim yaptığının nefes kesen hikayesini anlatan filmin oyuncu kadrosunda yer alan Salih Bademci, Ertan Saban, Ahmet Rıfat Şungar, Birce Akalay, Melis Sezen, Şifanur Gül, Mehmet Özgür, Burak Bilgili, Emre Karayel, Bensu Soral ve Okan Yalabık gerçek bir hikâyenin gerçeküstü mücadelesini güçlü oyunculukları ile gözler önüne serecek.

    Salih Bademci filmde, ilk Türk operasının bestecisi ve Devlet Sanatçısı unvanını alan ilk isim olan Ahmet Adnan Saygun’a; Ahmet Rıfat Şungar, yazar, sinemacı ve heykeltıraş Münir Hayri Egeli’ye; Okan Yalabık, İstiklal Marşı'nın bestecisi Zeki Üngör'e; Birce Akalay, ilk Türk opera sanatçısı kadın olan Nimet Vahide Hanım'a; Emre Karayel, Nuri Conker'e; Ertan Saban ise Mustafa Kemal Atatürk’e hayat veriyor.

    "Bir Cumhuriyet Şarkısı" 25 Ekim'de sinemalarda!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top