Hesabım
    Mitoloji Film Festivali'nde Ödüller Sahiplerini Buldu

    Festival İstanbul'daki gösterim ve söyleşilerle devam ediyor.

    -

    II. Uluslararası Mitoloji Film Festivali’nin ödül töreni (UMFF) Urla’da Necati Cumalı Anı ve Kültür Evi’nde yapıldı. Toygar Köse’nin sunduğu ödül töreninde senaryo yarışmasının kazananı açıklanırken, Mergen (Bilgelik) ve Ülgen (İyilik) ödülleri de sahiplerini buldu.

    TÜMAV Vakfı tarafından düzenlenen, yazar Gülşah Elikbank direktörlüğünde, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle gerçekleşen alanında ilk olma özelliği taşıyan festivalin ödül törenine çok sayıda davetli katıldı.

    Mergen (Bilgelik) ödülü Prof. Dr. Mehmet Özdoğan’a verildi

    Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Alev Parsa, Mergen (Bilgelik) ödülünün festival komitesi tarafından Prof. Dr. Mehmet Özdoğan’a verildiğini açıkladı. Arkeolog Prof. Dr. Mehmet Özdoğan Anadolu neolitik kültürü üzerine çalışmalarıyla tanındı ve pek çok kitaba imza attı. Özdoğan, özellikle Trakya'daki yerleşimlerde önemli arkeolojik kazılar gerçekleştirmiş ve yörenin tarih öncesi dönemlerini somut verilerle ortaya koymuştur.

    Ülgen (İyilik) ödülü Dr. Ercan Kesal’ın oldu

    Festivalin geçmiş, günümüz ve geleceğin şifrelerini barındıran mitolojiyi çarpıcı şekilde gün yüzüne çıkardığını söyleyen TÜMAV Başkanı Filiz Ulusoy da Ülgen (İyilik) ödülünün Ercan Kesal’a verildiğini söyledi. Doktor, oyuncu ve yazar Ercan Kesal, bu ödüle layık görüldüğü için mutlu olduğunu, iyiliğin günümüzdeki en değerli kavramlardan biri haline geldiğini dile getirdi.

    Senaryo yarışmasını "Bebe Mezarlığı" ile Ali Uygur Selçuk kazandı

    Festival Direktörü Gülşah Elikbank, Gain TV işbirliğinde verilen senaryo ödülünün 50 bin TL olduğunu hatırlatarak, senaryolarını gönderen tüm katılımcılara ve senaryoları değerlendiren jüri üyelerine teşekkür etti. Gülşah Elikbank yarışmada birinci olan senaryoyu festivalin sanat yönetmeni Gökmen Küçüktaşdemir ile birlikte açıkladı. Senaryo yarışmasında birinciliği "Bebe Mezarlığı" senaryosu ile Ali Uygur Selçuk kazandı.

    Festival, İstanbul programları ile devam ediyor

    Festival, Manisa’daki söyleşi, konser ve film gösterimlerinin ardından 9 ve 10 Ekim’de İstanbul BiletiniAl Torun Center'da devam edecek. T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü desteğiyle hayata geçen festivaldeki tüm film gösterim ve söyleşiler halka açık ve ücretsiz.

    İstanbul Programı:

    09 Ekim Perşembe – BiletiniAl Torun Center

    18.30 SÖYLEŞİ Mitoloji Bize Ne Anlatıyor?

    Doç. Dr. Serap Alper, Doç. Dr. Fatih Bakırcı, Gülşah Elikbank

    20.00 Narsistle Aşk / Film Gösterimi

    10 Ekim Perşembe – BiletiniAl Torun Center

    20.00 İkizler Takımı / Film Gösterimi – Animasyon

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top