Hesabım
    "Joker: İkili Delilik"in Orijinal Sonu Ortaya Çıktı!

    Büyük tartışma yaratan "Joker" devam filminin sonu, başlangıçta farklı planlanmıştı...

    Warner Bros.

    Todd Phillips'in "Joker" devam filmi "Joker: Folie à Deux" (Joker: İkili Delilik), yapım aşamasından bu yana tartışmalarla anılıyor. Müzikal olacağı ortaya çıktığında hayranların tepkisiyle karşılaşan film, nihayet seyirciyle buluştuğunda da olumsuz yorumlar topladı. Filmin en çok konuşulan yönlerinden biri de şaşırtıcı sonu oldu.

    Haberin devamı "Joker: İkili Delilik" için sürprizbozan/spoiler içerir.

    "Joker" devam filminin sonu, Arthur Fleck'in (Joaquin Phoenix) ilk filmde işlediği suçların sorumluluğunu üstlenmesi ve Joker karakterini bir fantezi olarak görmesi nedeniyle pek çok tartışmaya yol açtı.

    Sonunda Arthur, Joker kişiliğini kabul etmediği için kendisinden uzaklaşan Lee'yi (Lady Gaga) görür ama Lee onu reddeder. Arthur, teslim olarak hapishaneye geri döner ve burada hayranı olan, görünüşe göre 'Joker' olmak için kendisinden ilham alan başka bir Arkham mahkumu tarafından bıçaklanır.

    Arthur'u bıçaklayan mahkumun yüzüne Joker gülümsemesini kazımasıyla, bu mahkumun "The Dark Knight"taki Heath Ledger'ın Joker'i olduğuna gönderme yapılıyor. Filmin sonu şimdiden hayranları ikiye bölerken, başlangıçta planlanan sonun farklı olacağı ortaya çıktı.

    Lady Gaga geçen ay Vanity Fair'e kendisinin, Phoenix'in ve Phillips'in çekimler boyunca "bazen senaryoyu yırtıp her şeye yeniden başladıklarını" söyledi. Phillips de senaryoyu defalarca yeniden yazdıklarını doğruladı ve orijinal taslaklar, Arthur'un başlangıçta çok farklı bir şekilde planlanan ölümünü de içeriyordu.

    CBM'in aktardığı üzere, MyTimeToShineHello ve diğer kaynaklara göre filmin orijinal sonu da Arthur'un ilk filmdeki ikonik merdivenlerde Lee'ye yetişmesiyle başlıyor. Ancak bu versiyonda, Lee yeni "Harley Quinn" kişiliğini tamamen benimsemiş durumda ve Arthur'u kendisi öldürüp polisler ona yaklaşırken merdivenlerde dans ederek "That's Entertainment" şarkısını söylüyor.

    Bu sonun kamera arkası videosu da sosyal medyada paylaşıldı. Stüdyonun ve Philips'in neden değişiklik yapmaya karar verdiği bilinmiyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top