Hesabım
    ABD Box Office: "Joker: İkili Delilik"ten Büyük Hayal Kırıklığı!

    "Joker" devam filmi 40 milyon dolar açılış hasılatıyla "The Marvels"tan bile kötü başlangıç yaptı.

    Warner Bros.

    Todd Philips'in "Joker" devam filmi "Joker: İkili Delilik" Amerika gişesinde hayal kırıklığı yaratan bir başlangıç yaptı.

    Ağustos ortasındaki tahminlere göre filmin yaklaşık 100-120 milyon dolar açılış hasılatı elde etmesi bekleniyordu, ama vizyon tarihi yaklaştıkça bu tahminler düştü. Filmin 50-60 milyon dolar bir açılış hasılatı yapacağı yönündeki beklentiler de son anda rafa kalktı çünkü cuma günkü rakamlar 47 milyon dolarlık bir başlangıcı işaret ediyordu.

    Sonuçta "Joker: İkili Delilik" vizyondaki ilk hafta sonunu 40 milyon dolarla, beklentilerin tamamen altında kalarak kapattı. Film, Marvel Sinematik Evreni'nin 46 milyon dolarla açılış yapan "The Marvels" filminden bile daha düşük bir başlangıca imza atarken Sony'nin büyük felaketi, son derece kötü eleştiriler alan "Morbius"tan sadece bir milyon dolar fazla kazandı.

    Yaklaşık 55 milyon dolar bütçeli orijinal film Amerika gişesinde 96.2 milyon dolar açılış hasılatı elde etmiş ve toplamda, dünya çapında 1 milyar doları aşmayı başarmıştı. "Joker: İkili Delilik"in bütçesinin ise yaklaşık 200 milyon dolar olduğu bildiriliyor ve filmin kar elde etmesi için en az 450 milyon dolar kazanması gerekiyor.

    Filmin açılışı uluslararası alanda da benzer oldu. "Joker" ABD dışındaki pazarlarda 140.5 milyon dolarla açılış yaparken, "Joker: İkili Delilik" büyük bir düşüşle 81 milyon dolar hasılat elde etti. Başrollerini Joaquin Phoenix ve Lady Gaga'nın paylaştığı "Joker: İkili Delilik" böylece, bir çizgi roman uyarlaması devam filmi olarak en kötü açılışlardan birine imza attı.

    ABD Box Office listesinin devamına baktığımızda ise ikinci sırada 19 milyon dolar ile Dreamworks animasyonu "The Wild Robot", üçüncü sırada 10 milyon dolarla "Beterböcek Beterböcek", dördüncü sırada 5.4 milyon dolarla "Transformers: Başlangıç", beşinci sırada ise 2.8 milyon dolarla "Sakın Ses Çıkarma" yer alıyor.

    Francis Ford Coppola'nın bir gişe felaketine dönüşen filmi "Megalopolis" ise ikinci hafta sonunda yaklaşık %75'lik bir düşüş yaşayarak girdi ve yalnızca 1.1 milyon dolar kazandı. 200 milyon dolar bütçeli filmin toplam hasılatı yalnızca 6.5 milyon dolar.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top