Hesabım
    61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali "Hikayemiz Birlikte” Diyerek Başladı

    61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, coşku dolu bir açılış töreniyle sinemaseverleri ve Antalyalılar’ı selamladı.

    .

    61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, 12 Ekim'e kadar sürecek bir sinema coşkusuyla başladı. Festival, “Hikâyemiz Birlikte” sloganıyla, Antalya'nın dört bir yanında sinemanın tüm renklerini yansıtan etkinliklerle dolu bir hafta vaat ediyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin en köklü sinema şenliği olan Altın Portakal, geleneksel kortej ile açıldı. Kortejde sinema ve televizyon dünyasının tanınmış isimleri, halkın yoğun ilgisi ve sevgisiyle karşılandı.

    Festivalin açılış töreni, kırmızı halı seremonisinin ardından oyuncu Serhat Kılıç’ın performansıyla başladı. Kılıç, Quentin Tarantino'nun Pulp Fiction filmiyle özdeşleşen bir şarkı eşliğinde sahne aldı ve sinemanın büyüsünden bahsetti. Ardından sunucu Sedef Avcı, festivalde bu yıl hayata geçirilen yeni bir geleneği duyurdu: Onursal Nişan. Bu özel nişan, URART tarafından tasarlandı ve her yıl bir sanatçıya devredilecek. Bu yılki Onursal Nişan, oyuncu Saadet Işıl Aksoy’a verildi. Aksoy, kadın cinayetlerine değinerek bu acı gerçek karşısında duyduğu derin üzüntüyü dile getirdi ve sinemanın özgürleşmesine katkıda bulunmayı hedefleyen bu onur verici rolü üstlenmekten duyduğu gururu paylaştı.

    .

    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Altın Portakal'ın kendisi için taşıdığı özel anlamdan bahsetti. Sinema sevgisinin çocuk yaşlarda başladığını belirten Böcek, Altın Portakal’ın köklü geçmişine ve festivalin özüne dönüşünün önemine vurgu yaptı. Ayrıca, sinema ve sanat dünyasına destek veren herkese teşekkür ederek, sosyal adalet temalı dileklerle konuşmasını tamamladı.

    Festivalin Onur Ödülleri, usta sanatçılar Erdal Özyağcılar, Selçuk Yöntem, Şerif Sezer, Müjdat Gezen ve Işıl Yücesoy’a takdim edildi. Ayrıca genç yetenekleri motive etmek amacıyla verilen Başarı Ödülleri, bu yıl Aras Bulut İynemli ve Farah Zeynep Abdullah’a sunuldu. Törenin ardından Serhat Kılıç ve Aras Bulut İynemli’nin sürpriz performansları geceye damga vurdu.

    Festival, bir hafta boyunca film gösterimleri, söyleşiler ve etkinliklerle sinemaseverlere unutulmaz anlar yaşatacak.

    .

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top