Hesabım
    Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali'nde 2. Gün Geride Kaldı

    30 Eylül- 4 Ekim tarihleri arasında üçüncü kez düzenlenen bilimin ve sınırsız hayal gücünün birleştiği 3.Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali, film gösterimleri, söyleşiler ve sinemaseverlerin katılımıyla devam ediyor.

    -

    T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkıları ve Uluslararası Bilim ve Sanat Yaratıcıları Derneği’nin organizasyonuyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali’nde 2 Ekim'de; Robet Hloz’un Türkiye Prömiyerli teknolojinin hayatımızdaki yerini mercek altına alan “Restore Point”, yönetmen Eldar Bora’nın kimlik, aidiyet ve toplumsal çatışmalar üzerine derin bir keşif sunan “Enosis” festival seyircisiyle buluştu.

    Ayrıca “Kısa Metraj filmler” kategorisinde yer alan; Ceyda Aşar’ın "Burası Size Göre Değil", Seldal Altun’un "Kota", İbrahim Karahasan’ın "Meçhul", Dilay Şengül’ün "Güzel-leş", Mustafa Güneşoğlu’nun "Genetik Sanatı", Zahid Çetinkaya’nın "Ayna", Yusuf Ziya Esencan’ın "Haiz", Ülkü Sönmez’in "Ziyaretçiler" filmlerinin gösterimleri gerçekleşti.

    Murat Çetinkaya'nın yönetmenliğini yaptığı "Sonsuz (Ad Infinitum)" ve Eldar Bora'nın yönetmenliğini üstlendiği "Return" ile "Noa" adlı yapımlar da özel gösterim çerçevesinde izleyiciyle buluştu.

    Festivalin Üçüncü Günü (3 Ekim) Söyleşilerle Devam Edecek!

    Biletinal Torun Center Sinemaları’nda gerçekleşen festivalin üçüncü gününde, yönetmen Leticia Tonos’un Türkiye Prömiyerli hayatın zorlukları karşısında yeniden nefes alarak, umudu bulmanın hikayesini anlatan “AIRE: Just Breathe” ve ekip katılımıyla gerçekleşecek. Yönetmen Mustafa Uğur Yağcıoğlu’nun izleyicilere düşündüren bir deneyim sunarak, her anın değerini bir kez daha hatırlatacak olan “An”, Emre Kavuk’un geleceğe dair hayallerinin peşinden koşan karakterlerin hikayesini ele alan ”Daha İyi Bir Yarın” ve yönetmen Serpil Altın’ın umut ve yeniden doğuş temalarını ustalıkla işlediği “Bir Zamanlar Gelecek:2121” filmlerinin gösterimleri yapılacak.

    3. Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali ile ilgili detaylı bilgi için https://us3f.com adresi ve festivalin sosyal medya hesaplarını ziyaret edilebilirsiniz.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top