Hesabım
    Daniel Day Lewis, Oğlunun İlk Filmi İçin Oyunculuğa Geri Dönüyor

    Üç Oscar'lı aktör, 2017'deki "Phantom Thread" filminden sonra oyunculuğu bıraktmıştı.

    -

    Üç Oscar ödüllü Daniel Day-Lewis, yedi yıl sonra oğlunun ilk filmi için oyunculuğa geri dönüyor. Usta oyuncu son olarak 2017 yapımı Paul Thomas Anderson filmi "Phantom Thread"de rol aldıktan sonra oyunculuktan emekli olduğunu açıklamıştı.

    The Daily Mail'de yayınlanan bir habere göre 67 yaşındaki aktör, İngiltere'nin Manchester kentindeki bir film setinde Sean Bean ile motosiklet üzerinde fotoğraflandı. Day-Lewis'in sürücü konumunda olduğu, filmde eski bir askeri canlandırdığı söylenen Bean'in ise onun arkadaki yolcusu olduğu belirtiliyordu.

    Filmle ilgili diğer ayrıntılar ise The Hollywood Reporter tarafından doğrulandı. "Anemone" adlı film, aktörün oğlu Ronan Day-Lewis tarafından yönetiliyor. Baba oğulun birlikte yazdığı filmin yapımcılığını Focus Features ve Plan B üstleniyor. Proje aile bağlarını, özellikle de babaları, oğulları ve erkek kardeşleri içeren bağlara odaklanıyor.

    Oyuncu kadrosunda Day-Lewis ve Bean'in yanı sıra Samantha Morton, Samuel Bottomley ve Safia Oakley-Green yer alıyor.

    Focus Features başkanı Peter Kujawski yaptığı açıklamada şunları söyledi:

    “İlk uzun metrajlı filminde yaratıcı işbirlikçisi olarak Daniel Day-Lewis ile birlikte Ronan Day-Lewis gibi muhteşem bir görsel sanatçıyla ortak çalışmaktan çok heyecanlıyız. Gerçekten olağanüstü bir senaryo yazdılar ve biz de onların ortak vizyonunu Plan B ekibiyle birlikte izleyicilere sunmayı sabırsızlıkla bekliyoruz.”

    Bu yılın başlarında Martin Scorsese, National Board of Review ödül töreninde Day-Lewis'le bir film daha için yeniden işbirliği yapacağının imasını yapmıştı ancak bu yorumun devamında bir gelişme yaşanmadı. Aktörün "Anemone" filminden sonra oyunculuğa devam etme niyetinin olup olmadığı şimdilik bilinmiyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top