Hesabım
    "Bir Cumhuriyet Şarkısı" Filminden İlk Teaser!

    Güçlü oyuncu kadrosu ve etkileyici prodüksiyonu ile sezonun en iddialı filmleri arasında yer alan BKM yapımı "Bir Cumhuriyet Şarkısı" filminin merakla beklenen ilk teaser’ı yayınlandı.

    25 Ekim'de sinema salonlarında yerini alacak olan Bir Cumhuriyet Şarkısı filminin merakla beklenen ilk teaser'ı yayınlandı.

    Güçlü oyuncu kadrosu, izleyen herkesi duygudan duyguya taşıyacak gerçek hikayesi, içinde geçtiği dönemi eşsiz bir dille anlatan çekimleri ve kurgusuyla sezonun en çok merak edilen yapımı olan Bir Cumhuriyet Şarkısı, dev prodüksiyonu ile de Türk sinema tarihinde özel bir yere konumlanacak.

    GERÇEK BİR HİKAYE, GERÇEKÜSTÜ BİR MÜCADELE

    1,5 yıl süren hazırlık çalışmalarının ardından 8 haftada Ankara’da çekilen ve bu yıl 100. Yaşını kutlayan Türkiye İş Bankası’nın katkılarıyla perdeye taşınan Bir Cumhuriyet Şarkısı filmi sadece bir hikaye anlatmıyor; oyunculukları, mekanları, kostümleri, ışığı ve müzikleri ile her bir sahnesinde yaşatacağı hüzün, mutluluk, heyecan ve gururla izleyicisini o yıllardaki bu eşsiz mücadeleye ortak ediyor.

    Yönetmen koltuğunda Yağız Alp Akaydın’ın oturduğu, BKM yapımı film; 1930’lu yılların Türkiye’sinde, bir avuç genç, yetenekli ve azimli insanın, önlerindeki tüm engellere rağmen bir ülkede sanatla nasıl devrim yaptığının nefes kesen hikayesini anlatıyor.

    Salih Bademci filmde, ilk Türk operasının bestecisi ve Devlet Sanatçısı unvanını alan ilk isim olan Ahmet Adnan Saygun’a; Ahmet Rıfat Şungar, yazar, sinemacı ve heykeltıraş Münir Hayri Egeli’ye; Okan Yalabık, İstiklal Marşı'nın bestecisi Zeki Üngör'e; Birce Akalay, ilk Türk opera sanatçısı kadın olan Nimet Vahide Hanım'a; Emre Karayel, Nuri Conker'e ve Ertan Saban Mustafa Kemal Atatürk’e hayat veriyor. Filmde ayrıca Melis Sezen, Şifanur Gül, Mehmet Özgür ve Bensu Soral da rol alıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top