Hesabım
    Yeni Nesil IMAX Deneyimi İlk Gösterimini "Joker: İkili Delilik" ile Yaptı

    Türkiye’de ilk kez seyircisiyle buluşan yeni IMAX with laser salonları, yeni nesil sinema deneyimine “Joker: İkili Delilik” filminin Türkiye galası ile merhaba dedi.

    -

    Türkiye’de sinema deneyimi 4K lazer projeksiyonlu yeni IMAX sinema salonları ile devrim yaşıyor. CineNOVA Sinemaları’nın Kurucusu Muzaffer Yıldırım’ın yatırımıyla üstün lazer projeksiyon teknolojisi ile görsel ve işitsel anlamda alışılmışın dışında bir deneyime imza atan IMAX teknolojisi, Marmara Forum ve Ankara Gordion’da izleyici ile buluşuyor.

    İlk Gösterim “Joker: İkili Delilik”

    Marmara Forum ve Gordion Ankara’da yer alan yeni IMAX salonları, 2019 yılında gişe rekorları kıran Oscar ödüllü Joker’in merakla beklenen devam filmi Joker: İkili Delilik ile sinemaseverlerle buluşuyor. Yönetmen koltuğunda Todd Phillips’in oturduğu, başrollerini Joaquin Phoenix ve Lady Gaga’nın paylaştığı filmin Türkiye galası, yeni IMAX with laser salonlarının açılışıyla gerçekleşti.

    Gala öncesi gerçekleştirilen basın gösteriminde IMAX with Laser teknolojisi için oldukça büyük ve önemli bir yatırım gerçekleştirdiklerini belirten CineNOVA Kurucusu Muzaffer Yıldırım yeni IMAX teknolojisini ve yatırımlarını vurgulayarak: “Yeni IMAX teknolojisi Türkiye’de ilk defa bizim sinemamızda gösteriliyor. Sinema salonlarımız IMAX standartlarına uygun özelliklerle kişiselleştirilerek yepyeni salonlar haline getirildi. Bir önceki IMAX ile bu yeni IMAX’in görüntü kalitesi farklı ve ben sinemaseverlerin bunu görmek için özellikle Marmara Forum’a geleceklerini düşünüyorum. Üstün lazer projeksiyon teknolojisi IMAX’e yatırım yapmayı sürdüreceğiz. Birazdan siz kıymetli misafirlerimiz Türkiye’de de bir eşi benzeri olmayan bu yeni nesil teknolojiyle bambaşka bir film izleme deneyimi yaşayacaksınız” dedi.

    Muzaffer Yıldırım: “Sinemaya olan inancım hiç bitmedi”

    Türkiye’deki sinema sektörünün durumu ve yeni hedefleri hakkında da bilgiler veren Yıldırım sözlerini: “Sinemayla ilgili pandemiden beri o kadar çok spekülasyon yapılıyor ki, AVM sahipleri de buna inanıp salon sayısını düşürüyorlar. Sinemanın ölmesine ya da yok olmasına hiç ihtimal vermiyorum. Biz böyle yeni nesil teknolojiyle dolu ekranlar sunduğumuz sürece de yükselişi devam edecek. Bu yüksek kalitedeki görsel zenginlikten alınan zevkin alternatifi yok. Tabi ki content’in de gelmesi en önemli şey. Kaliteli yerli contetlerin çoğalması gerekiyor. Platformlar sinema üreticileri için destekleyici servislerdir, sinema deneyimine alternatifi değil." diyerek sürdürdü.

    Muzaffer Yıldırım’ın ardından IMAX teknolojisi hakkında bilgiler veren IMAX Kıdemli Başkan Yardımcısı John Schreiner ise şunları söyledi:

    “Joker: İkili Delilik filmi IMAX için çekildi. Yönetmen Todd Phillips ve oyuncularla prodüksiyon öncesinde beraber çalışarak başladık. Phillips, IMAX’in kendi kameralarını kullanarak bu filmi çekti. Daha sonra filmi Los Angeles’taki ofisimize getirip kendimize ait olan DMR teknolojisiyle yeniden düzenledi.

    Bu düzenleme resmi daha keskin, daha parlak ve kontrastının daha yüksek olmasını sağlıyor. Filmin içindeki bütün diyalogları, sesleri, müzikleri düzenleyerek burada çok net duyulmasını sağlıyor. Bu salonda izlediğiniz her film aslında sizin için her aşamada geliştirilmiş ve kişiselleştirilmiş olarak sunuluyor. 2025 yılında da IMAX için çekilmiş iddialı 14 Hollywood yapımını izleyicilerle buluşturacağız. Çok dolgun içeriklerle karşınızda olacağız.”

    CineNOVA Genel Müdürü ve Ortağı Asım Hakan Aşkar da “IMAX with Laser’in yeni teknolojisi 4K lazer projeksiyonlarını ilk kez Marmara Forum salonumuzda sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Böyle güzel salonlarda, yepyeni içeriklerini en gelişmiş sinema deneyimine dönüştürerek sizlerle buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.

    Yeni Nesil Sinema Deneyimi

    Avrupa IMAX salonlarında en çok hasılat elde edilen ülkeler arasında ilk onda yer alan Türkiye, yeni IMAX with laser teknolojisiyle eşsiz bir sinematik deneyim sunmaya hazırlanıyor. IMAX’in en gelişmiş teknolojik yatırımının Türkiye’ye gelmesiyle birlikte Türkiye’nin sinema sektöründe büyüme potansiyelini de ortaya çıkıyor.

    4K lazer projeksiyonlu yeni IMAX salonları, kristal netliğinde görüntü kalitesini en geniş renk yelpazesi ile sunarak beyazperdede şimdiye kadar görülmemiş bir görsel zenginlik vadediyor. IMAX teknolojisinin sunduğu artırılmış çözünürlük ile keskin ve parlak görüntüler derin kontrastlar ile bütünleşerek izleyiciye gerçekçi bir sinema deneyimi yaşatıyor. Yeni nesil IMAX teknolojisi, özel tasarlanmış stadyum tarzı oturma düzeninde her koltuğa eşit dağılan ve Türkiye’de bir ilk olan 12 kanallı çok fonksiyonlu ses sistemiyle izleyicilere çarpıcı bir ses derinliği sağlıyor. IMAX’e özgü dev perdelerde, DMR® (Digital Remastering) teknolojisiyle yeniden düzenlenen kareler, izleyicileri koltuklarının ötesine taşıyıp onları filmin dünyasına çekiyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top