Hesabım
    Şiddet İçermeyen, Heyecan Dolu 12 Film!

    2 Ekim Dünya Şiddete Hayır Günü kutlu olsun.

    -

    Heyecan verici filmleri hepimiz çok seviyoruz. Bizi koltuğumuzun ucunda tutan, bir sonraki sahneyi merakla bekleten filmler, tür açısından çok çeşitli olabilir. Bazen bir karakterin aksiyon dolu macerasında gözümüzü perdeden ayıramayız, bazen korku doruklardadır, bazı filmler ise heyecan yaşatma gücünü dramatik doğasında taşır; akıllıca yazılmış bir senaryo, yavaş ilerleyen filmlerde bile heyecan sağlayabilir.

    Ancak son zamanlarda, heyecanı yükselten bir unsur olarak şiddet, hikaye anlatımının doğal bir unsuru olarak görünüyor. Ne yazık ki şiddet sahnelerine başvurmak, bazen seyirciyi sinema salonlarına çekmenin kolay bir yolu olarak, tembel senaryo yazımının kolay bir çözümü olarak kullanılıyor.

    Biz bu dosyamızda, 2 Ekim Dünya Şiddete Hayır Günü'nün şerefine, sizi koltuğunuzun kenarında tutacak kadar heyecan verici, ancak hiçbir şiddeti tasvir etmeyen heyecan verici filmleri derledik.

    Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 15 Haziran 2007’de ilan edilen "Şiddete Hayır Günü", Hindistan özgürlük hareketinin lideri olan ve şiddet karşısında şiddetsiz kalmanın önemini gösteren Mahatma Gandhi’nin doğum günü anısına her yıl 2 Ekim’de kutlanıyor.

    İşte birbirinden farklı türlerde, şiddet içermeyen ama heyecan dolu 15 film...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top