Hesabım
    Robert Eggers İmzalı Vampir Hikayesi "Nosferatu"dan Yeni Fragman

    Filmde Bill Skarsgard, Lily-Rose Depp, Nicholas Hoult, Aaron Taylor-Johnson, Willem Dafoe gibi isimler rol alıyor.

    Focus Properties, Robert Eggers (The Witch, The Lighthouse, The Northman) imzalı "Nosferatu" filminden ikinci fragmanı yayınladı. Film, F.W. Murnau'nun 1922 tarihli efsanevi filmi “Nosferatu, eine Symphonie des Grauens” filminden uyarlandı.

    Film, 19. yüzyıl Almanya'sında hayaletlerin musallat olduğu genç bir kadın ile onu takip eden ve beraberinde anlatılmaz bir korku getiren antik Transilvanya vampiri arasındaki gotik bir takıntı hikayesini anlatıyor.

    Filmde, Kont Dracula'dan ilham alan ikonik vampir Kont Orlok karakterine Bill Skarsgard hayat veriyor ve kadroyu Lily-Rose Depp, Nicholas Hoult, Willem Dafoe, Aaron Taylor-Johnson, Emma Corrin, Ralph Ineson ve Simon McBurney gibi isimler tamamlıyor.

    Murnau'nun orijinal filmi Alman ekspresyonizmini yansıtan siyah-beyaz bir sinema klasiği; yeni versiyonda ise film renkli olarak çekildi ve daha çok 19. yüzyıl romantizmine benzeyen bir sanatsal üsluba sahip.

    Eggers'in "Nosferatu"su, her ne kadar kendisinden bir asır önce çıkan Alman filminin gotik temalarına sadık kalsa da çok daha şiddetli ve acımasız olacak gibi görünüyor. Olay örgüsünün büyük kısmının Bram Stoker'ın korku romanı Dracula'ya bağlı kalmasını bekleniyor; bu filmde Thomas Hutter (Nicholas Hoult) adlı bir adam, eşyalarının satışını ayarlamasına yardımcı olmak için uzak bir Transilvanya kalesinde yaşayan Kont Orlok'a (Skarsgård) gider.

    Hutter oraya vardığında her şeyin göründüğü gibi olmadığı hissine kapılır; yerel kasaba halkı genç adamın Kont Orlok'un bir vampir olduğuna dair imkansız gibi görünen şüphesini besler. Hutter, korkularını destekleyecek kadar kanıt topladıktan sonra yola çıkar ve yanlışlıkla sevgili karısı Ellen'ın (Lily-Rose Depp) bir fotoğrafını Kont Orlok'a gösterir. Kana susamış vampir hemen kadına aşık olur ve böylece hem psikolojik hem de fiziksel bir kedi-fare oyununa başlar.

    "Nosferatu" 3 Ocak 2025'te sinemalarda!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top