Hesabım
    Başrolünü Bülent Emi̇n Yarar’ın Üstlendiği, “Hakkı”nın Türkiye Prömiyeri Altın Koza’da Gerçekleşti!

    “Hakkı” 27 Eylül Cuma akşamı 31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali galasında Türkiye prömiyerini gerçekleştirdi!

    Beyazperde

    Hikmet Kerem Özcan’ın yazıp yönettiği, başrolünde usta oyuncu Bülent Emin Yarar’ın yer aldığı “Hakkı”, 27 Eylül Cuma akşamı 31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde Türkiye prömiyerini gerçekleştirdi. Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda yer alan filmin gösteriminin ardından yönetmen ve senarist Hikmet Kerem Özcan, oyuncular Bülent Emin Yarar, Hülya Gülşen, Tuana Melis Almacı, Duygu Gökhan, yapımcılar Öykü Canlı ve Zeynep Santıroğlu ile teknik ekip izleyicilerle bir araya gelerek soruları yanıtladı. Filmde Bülent Emin Yarar’a, Hülya Gülşen, Cem Zeynel Kılıç, Özgür Emre Yıldırım gibi isimler eşlik ediyor. “Hakkı”, Ege’de antik bir kentin bulunduğu bir kasabada ailesiyle sakin bir yaşam süren Hakkı’nın, bahçesinde bulduğu tarihi bir eserle değişen hayatını konu alıyor.

    Kısa film ve belgeselleriyle tanınan genç yönetmen Özcan’ın ilk uzun metraj denemesi olan “Hakkı”, dünya prömiyerini Yunanistan’ın Patmos Adası’nda düzenlenen 13. Aegean Film Festivali’nde yaptı. Ardından Kanada’daki 2. Montreal Uluslararası Film Festivali’nde Onur Mansiyonu ödülüne layık görülen film, Almanya’da 31. Oldenburg Uluslararası Film Festivali’nin ardından Vancouver Uluslararası Film Festivali 2024’te sinemaseverlerle buluştu. “Hakkı” ayrıca 23-29 Eylül 2024 tarihleri arasında düzenlenen 31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda finale kalan 11 filmden biri olarak yer alıyor.

    Türkiye’deki ilk gösterimi 27 Eylül’de Esas 01 Burda AVM Performans Gösteri Merkezi’nde gerçekleşen “Hakkı”, büyük ilgi gördü. Gösterime yönetmen Özcan ve oyuncu ekibinin yanı sıra yapımcılar ve teknik ekip de katılarak izleyicilerin sorularını yanıtladı. Filmin ikinci gösterimi ise 28 Eylül Cumartesi günü Cinemapink Salon 2’de gerçekleştirilecek.

    Filmin hikâyesi, ailesiyle birlikte Ege’deki tarihi bir köyde yaşayan, geçimini heykelcikler satarak ve turlara rehberlik yaparak sağlayan Hakkı karakterinin, bahçesinde bulduğu tarihi bir eseri satmasıyla başlayan bir macerayı anlatıyor. Eserin gerçek değerini sonradan öğrenen Hakkı, daha fazlasını bulma umuduyla riskli ve karanlık bir yola giriyor. Yönetmen Özcan, filmin fikrini uzun yıllar önce duyduğu bir define hikâyesinden ilham alarak yazdığını belirtiyor. İzmir Sinema Ofisi’nin desteğiyle Ödemiş’te çekilen filmin yapımcıları arasında Öykü Canlı, Hikmet Kerem Özcan, Zeynep Santıroğlu ve Alex Sutherland yer alıyor. Filmin görüntü yönetmenliğini Burak Baybars, sanat yönetmenliğini Buket Kalyoncu üstlenirken, müzikleri ise Ahmet Kenan Bilgiç imzası taşıyor.

    “Hakkı” filmi, Adana’daki gösterimlerinin ardından yurt içi ve yurt dışındaki festival yolculuğuna devam edecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top